Před pár týdny jsme se dozvěděli, že Kinds of Kindness, další snímek řeckého režiséra Yorgose Lanthimose, který nám nadělil oscarové Chudáčky, dorazí už za necelé tři měsíce. Tudíž je nejideálnější doba na nějakou tu první upoutávku, kterou nám konečně nadělilo studio Searchlight Pictures. Pustit si ji můžete výše.

Už nějaký čas také víme, že by se mělo jednat o „podivný“ povídkový film, který se zřejmě zaměří na tři příběhy. Jeden z nich bude sledovat muže bez možnosti volby, který se snaží převzít kontrolu nad svým vlastním životem. Další se zaměří na policistu, jehož silně znepokojí návrat jeho pohřešované manželky, která se chová jako úplně jiný člověk, a třetí zas bude vyprávět o ženě, jež je odhodlaná najít jakéhosi jedince se zvláštní schopností, který se má stát velkým duchovním vůdcem. Bližší detaily o jednotlivých příbězích nám snad poodhalí až nějaký ten plnohodnotný trailer. 

Lanthimos se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracoval Efthymis Filippou (Zabití posvátného jelena). Snímek se může chlubit řádně hvězdným obsazením, v jednom z příběhů si opět zahraje oscarová Emma Stone, kterou už můžeme považovat za takovou režisérovu dvorní herečku.

Dále se ve snímku objeví herci jako Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer, Merah Benoit, Susan Elle a Timothy Hinrichs.

Film do amerických kin dorazí 21. 6. 2024, u nás to snad bude o den dřív.