Sérii Lovci pokladů čeká velkolepý návrat. Nejprve v podobě nadcházejícího seriálu National Treasure: Edge of History, který bude na Disney+ premiérovat již 14. 12., a poté v podobě třetího celovečerního filmu, jehož scénář byl na konci léta konečně dokončen. K celé značce ale zcela neodmyslitelně patří zkušený lovec pokladů Benjamin Franklin Gates, kterého v předchozích filmových dílech ztvárnil Nicolas Cage. A stále více se zdá, že herec by se mohl do série skutečně vrátit.

The Hollywood Reporter totiž nedávno informoval o tom, že Cage se nachází ,,v různých fází jednání“ s Disneym o svém opětovném účinkování v Lovcích pokladů. Není však jasné, zda se mluvilo o chystaném seriálu, nebo třetím celovečeráku. 

Ovšem pokud vezeme v potaz informace z minulých měsíců, tak je více pravděpodobné, že Cage se objeví spíše v připravovaném filmu. Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, showrunneři celého Disney+ seriálu, na začátku srpna prozradili, že i přestože by si Cage strašně přáli v seriálu mít, v první sezóně se zaručeně neobjeví. Tehdy v rozhovoru pro Collider prohlásili následující:

,,Rozhodně si nesmírně přejeme ho v seriálu mít. Víte, chtěli jsme, aby se v jedné epizodě první sezóny objevil, ale nevycházelo mu to s rozvrhem. Stále se ale snažíme dostat ho alespoň do jedné epizody v případě, že nám bude schválena druhá řada. Nica Cage zbožňujeme. A rádi bychom s ním udělali alespoň cameo.“

Je ale samozřejmě otázkou, zda si seriál povede dobře jak se sledovaností, tak i reakcemi od diváků a kritiků. Tudíž hrnout Cage do něčeho, co stále může být ve výsledku jeden velký malér, by nebylo úplně logické.

Mnohem pravděpodobnější je, že herec skutečně jednal o třetím filmu. Nejenže patřil mezi lidi, kteří schvalovali výše zmíněný scénář, ale taktéž se už ví, že do třetího dílu se vrátí někteří jeho herečtí kolegové, například Diane Kruger v roli Abigail Chase. A co si budeme povídat, bez Cage by zkrátka návrat filmové série neměl pořádnou šťávu. Snad tedy v následujících měsících uvidíme, o čem byla řeč. 

A kdy bychom se třetího filmu mohli teoreticky dočkat? Inu, pokud bychom byli hodně optimističtí, tak teoreticky možná někdy během roku 2024. Vše ale bude záviset na tom, nakolik hladce budou probíhat nadcházející fáze výroby.

Co se týče zmíněného seriálu na Disney+, v něm se hlavní hrdinkou stane mladá Jess Morales, kterou ztvární herečka Lisette Olivera. Dále se dočkáme postav jako Ethan (Jordan Rodrigues), Liam (Jake Austin Walker), Oren (Antonio Cipriano), Ross (Lyndon Smith) a Billie (Catherine Zeta-Jones), která by se měla stát hlavní záporačkou příběhu.