Už od roku 2022 se začaly šířit zvěsti o tom, že služba Apple TV+ připravuje seriálové zpracování knihy Neuromancer, slavného románu z roku 1984 od spisovatele Williama Gibsona, která je často označována jako „bible kyberpunku“. Před pár měsíci dala streamovací platforma projektu konečně zelenou, tudíž může pokročit do další fáze výroby.

A nyní se zdá, že máme na palubě představitele hlavního protagonisty Henryho Dorsetta Case. Toho by si měl nakonec zahrát Brit Callum Turner, kterého můžeme znát například z potterovské filmové série Fantastická zvířata. Letos také ztvárnil jednu z hlavních rolí ve válečném seriálu Vládcové nebes, který služba Apple TV+ vydala také.

Na výrobu adaptace knihy Neuromancer dále dohlížejí studia Skydance Television, Anonymous Content a DreamCrew Entertainment, V plánu je vydat 10 epizod. 

Příběh se tak bude točit kolem podvodníčka jménem Henry Dorsett Case, jednoho z nejlepších „kovbojů kyberprostoru“, jenž se pohybuje ve virtuálním vesmíru, kde však udělá obrovskou chybu. Za svou neloajalitu ke svým zaměstnavatelům je potrestán poškozením nervového systému, což mu znemožní další práci v kyberprostoru. Při hledání léčby v japonském antiutopickém městě Čiba se zaplete do hry, v níž se dvě mocné umělé inteligence snaží o nelegální spojení do jednoho mocného celku za předem neznámým účelem.

Tato kultovní a pro některé čtenáře možná i krapet náročnější kniha je prvním dílem Trilogie Sprawl, do které patří ještě tituly Hrabě nula (1986) a Zběsilá jízda (případně Hardcore Mona Lisa) (1988). I ty napsal výše zmíněný William Gibson. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Graham Roland, který stál za vznikem seriálů jako Jack Ryan (2018) a Dark Winds (2022). Dále psal pro známé série jako Ztraceni (2004), Útěk z vězení (2005) a Hranice nemožného (2008).

Pilotní epizodu natočí JD Dillard, režisér válečného filmu Oddanost (2022), který bude zároveň i jedním z výkonných producentů.

Zatím ale není známo, kdy přesně se adaptace dočkáme.