Netflix přichází s novou španělskou minisérií Nevina (v originále The Innocent), která skrze neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik, a to v okamžiku, kdy konečně nalezne lásku a svobodu. Temné kriminální drama, jež vychází z motivů stejnojmenné knižní předlohy od Harlana Cobena, se nedávno představilo v oficiálním traileru.

„Nevěřil bys, že se člověk může narodit dvakrát. Tobě se to povedlo.“ To jsou slova, která zaznívají v úvodu upoutávky, jež neztrácí čas s vlnou tajemství a rovnou vrhá diváky do světa, kde se v centru pozornosti ocitá Mateo Vidal (Mario Casas). Tomu je do paměti navždy vyryta hrůza jedné noci, během níž se pokusil rozehnat rvačku a sám se přitom stal vrahem. Nyní propuštěn z vězení, s těhotnou manželkou a nevinností dávno zapomenutou, dostává šokující telefonát, který jeho život opět obrátí vzhůru nohama.

Přečtěte si také: Kate Winslet jako vyšetřovatelka vraždy v detektivní minisérii Mare z Easttownu od HBO

Tajemný muž, který Mata začal sledovat, je mrtvý, stejně tak jako oblíbená sestra z místního kláštera. Na scénu proto nastupuje Lorena Ortizová (Alexandra Jiménez), nejmladší detektivka z oddělení vražd, jejíž úkolem je rozklíčovat vodítka vedoucí k nedávno propuštěnému trestanci. Kolotoč vyšetřování, ve kterém se proti sobě staví série náhod a otázka existence karmy, nabírá na obrátkách a přináší nečekané zvraty. Zdá se, že před minulostí nikdo neuteče.

Napínavá minisérie Nevina, za níž stojí španělský režisér a scénárista Oriol Paulo, udeří na globální publikum přesně 30. dubna 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Divákům se mimo hlavní protagonisty představí také Juana Acosta, Jose Coronado nebo Martina Gusman.