Příběh o Frankensteinovi a jeho monstru, který světu nadělila spisovatelka Mary Shelley, se dočkal už mnoha adaptací. Nyní se svou vlastní verzí přichází i Turecko v podobě seriálu jménem Netvor, ovšem přímo o doktoru Frankensteinovi vyprávět nebude. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Osmanské říše několik let před jejím rozpadem, hlavním hrdinou se stává mladý a zbrklý student medicíny jménem Ziya (Taner Ölmez), který sní o tom, že se stane skvělým vědcem a jednoho dne najde lék na infekční nemoci.

Ten následně v Istanbulu spojí síly s doktorem İhsanem (Erkan Kolçak Köstendil), který se nachází na tenké hranici mezi genialitou a naprostým šílenstvím. Je to ale také jediný člověk, který skutečně rozumí Ziyaovým ambicím.

Oba dva se následně rozhodnou uchýlit se k riskantnímu experimentu, který však bude mít vyloženě katastrofální následky. Z traileru to vypadá, že znovu vdechnou život mrtvole, která se jim však příliš vřele odvděčit nehodlá. Série by se měla skládat z šesti epizod, s další sezónou bychom každopádně počítat neměli. 

O scénář a režii jednotlivých epizod se postaral turecký filmař Çağan Irmak, dále se v seriálu dočkáme herců jako Şifanur Gül, Bülent Sakrak, Seher Devrim Yakut, Durul Bazan, Macit Koper a Engin Benli.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 20. 10. 2023.