Před více než měsícem na Netflixu premiérovala druhá řada seriálu Válečná jeptiška (Warrior Nun), ve kterém řád ne úplně všedních sester vytáhl do boje proti Satanovi. Ale i přestože nejnovější sezóna obsahuje několik nedořešených dějových linek a cliffhangerů, fanoušci budou muset dát seriálu sbohem.

Vyšlo totiž najevo, že Netflix se rozhodl sérii pro třetí řadu neobnovit, tudíž seriál definitivně končí. Se zprávou přišel showrunner Simon Barry, který zároveň poděkoval všem fanouškům, hereckému obsazení a celému produkčnímu týmu. Je to poměrně škoda, protože druhá řada se dočkala velice pochvalných rekací jak od diváků, tak i od kritiků. Ale jelikož seriál krátce po uvedení rychle zmizel z TOP 10 nejsledovanějších seriálů Netflixu, který mu po stránce marketingu ani nevěnoval příliš pozornosti, rázem se nad ním začalo smrákat. 

Z Netflixu se tak stává čím dál větší pohřebiště zrušených seriálů, konkurovat mu může snad jen HBO Max, jehož nové vedení v čele s Davidem Zaslavem, generálním ředitelem Warner Bros. Discovery, v poslední době také zrušil pěknou řádku pořadu, především kvůli snížení nákladů.

Netflix však má pověst nemilosrdného kata už poměrně dlouhou dobu, přesto však občas podobná informace o zrušení zabolí. Seriál Válečná jeptiška si však za ta léta vybudoval poměrně slušnou fanouškovskou základnu, i přestože se nikdy nejednalo o vyložený hit platformy. Jelikož je ale seriál zrušen, v rámci čehož se fanoušci nikdy nedočkají rozuzlení některých dějových linek, docela to odrazuje od toho, aby s ním kdokoliv vůbec začínal. A to bude věčná škoda. 

Celý seriál byl založen na grafickém románu Warrior Nun Areala od Bena Dunna. Druhá řada Válečné jeptišky měla také tu smůlu v tom, že vyšla necelé dva týdny před uvedením seriálu Wednesday, který se Netflix snažil co nejvíce propagovat.

Pokud se ale přece jenom chcete o kvalitách seriálu dozvědět více, níže se můžete podívat na naši recenzi.