Pokud více sledujete dění okolo seriálové adaptace knižního Zaklínače od Andrzeje Sapkowského, tak asi víte, že se Netflix snaží seriál velmi propagovat různými informačními videi. V nich se lidé dozví nejen více informací o samotném natáčení, ale také nějaké informace o světě jako takovém, které nečtenářům pomohou se v propracovaném světě alespoň trochu vyznat.

Přečtěte si také: Všetky monštrá seriálového Zaklínača v oficiálnom Netflix videu

Velmi esenciálním prvkem série Zaklínač jsou samozřejmě monstra. A proto Netflix v květnu/máji letošního roku vydal první část oficiálního bestiáře první sezóny seriálu. V něm jste se mohli dozvědět mnoho zajímavých informací o džinech, dopplerech, kikimorách nebo dokonce o bájné strize. Ve videu navíc bylo použito reálné porovnání se skutečnými legendami a historickými zápisy, odkud všechna tato monstra pocházejí.

První díl byl vydán jako takový prototyp pro zajímavost. Jelikož však video bylo velmi úspěšné, Netflix si pro nás připravil samotnou druhou část bestiáře, která čítá necelých dvanáct minut plných informací. Ve druhé části se dozvíte informace o bazilišcích, hirikkách, dracích nebo třeba ghúlech. Všechna monstra jsou samozřejmě opět porovnávána s historickými předlohami, takže se dozvíte i něco málo z historie.

Z našeho pohledu je bestiář od Netflixu spíše vypracovaný jen pro diváky seriálu, kteří nečetli knihy nebo nehráli hry. Přece jen, ve hrách a knihách se o monstrech dozvíme vše potřebné. Pokud ale patříte mezi obrovské fanoušky všeho, co se Zaklínače týká, video vám můžeme doporučit.