Z jihokorejské seriálové podívané Hra na oliheň (2021) se na Netflixu stal obrovitánský hit. Není proto divu, že streamovací služba chystá nejenom druhou, ale údajně i třetí řadu. Nyní se k nám ale dostaly zvěsti, ze kterých mnozí pravděpodobně protočí oči v sloup. Známý insider Jeff Sneider totiž nedávno odhalil, že Netflix chce údajně vytvořit americký remake. Podle Sneidera už má navíc služba vyhlédnutého filmaře, kterého by k projektu ráda upsala.

Oním filmařem má být legendární David Fincher, který by nám ještě letos měl nadělit svůj nový thriller jménem The Killer. Zatím není známo, zda Fincher o možnosti natočení americké Hry na oliheň jedná, ale Sneider uvádí, že Netflix ho chce opravdu strašně moc dostat na palubu. Znovu ale připomínáme, že zatím jde jen o pouhé zvěsti, vše nakonec může být zcela jinak. Ale vzhledem k americké zálibě tvořit remaky na úspěšné zahraniční tituly, které se proslavily všude po světě, by nás něco takového bohužel příliš nepřekvapilo. 

Překvapivý ostatně není ani výběr režiséra. Je nutné připomenout, že Fincher s Netflixem spolupracoval hned několikrát. Na platformě premiéroval například jeho poslední vydaný snímek Mank (2020), který se dočkal dvou Oscarů. Fincher ale také se streamovací platformou pracoval na slavných seriálech jako Domek z karet (2013), MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) a Love, Death & Robots (2019). Jeho výše zmíněná novinka The Killer má na Netflixu premiérovat také. Pokud jsou tudíž ony drby pravdivé, tak by nebylo divu, kdyby se služba obrátila právě na něj. Otázkou samozřejmě je, zda by se slavný režisér do něčeho takového vůbec chtěl pustit. To holt ukáže čas.

Původní jihokorejský seriál každopádně vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset sáhnout na práci. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí.

Korejská Hra na oliheň bude stoprocentně pokračovat druhou řadou, které Netflix dal zelenou téměř před rokem. O tu by se měl opět postarat tvůrce Hwang Dong-hyuk, který původně původně počítal pouze s jednorázovým příběhem. Komerční a kritický úspěch seriálu však zapříčinil, že se světem extrémně nebezpečných her se ještě loučit nebudeme.

Hlavním hrdinou se má opět stát Seong Gi-hun (Lee Jung-jae), který se vší pravděpodobností vytáhne do boje proti organizaci, jež hry pořádá. Stále však zatím nevíme, kdy přesně se druhé řady na Netflixu dočkáme.