Streamovací gigant Netflix pracuje na live-action seriálu ze světa oblíbených Pokémonů. S oznámením přišel vyhlášený magazín Variety, který má prý exkluzivní informace od blíže nejmenovaných zdrojů.

Podle informací magazínu Variety je s projektem spojený Joe Handerson, který by měl zastávat funkci scenáristy a výkonného producenta. Jedná se o úspěšného amerického filmového tvůrce, který se nejvíce proslavil jako scenárista několika epizod seriálu Lucifer.

 

Neznámé zdroje taktéž tvrdí, že by měl plánovaný seriál velmi připomínat celovečerní film Pokémon: Detektiv Pikachu s Ryanem Reynoldsem a Justicem Smithem v hlavních rolích. Ten sice diváky nijak neohromil hereckými výkony a příběhem, ale nabízel krásný vizuál.  

Bližší informace o postavách či zápletce tajemný zdroj nepřinesl. Projekt by měl být stále v rané fázi tvorby, čemuž napovídá i Handersonova zaneprázdněnost. Ten totiž do současné chvíle pomáhal při natáčení šesté a zároveň poslední sérii Lucifera. Handerson taktéž pracuje na seriálové adaptaci komiksu Shadecraft. Je tedy velmi pravděpodobné, že se do příprav seriálu ze světa Pokémonů pustí až po dokončení pilotního dílu Shadecraftu, ke kterému píše scénář.

Trailer ke snímku Pokémon: Detektiv Pikachu

Magazín Variety ve svém článku uvádí, že se pokouší od Netflixu dostat nějaké bližší informace. Zástupci tohoto streamovacího giganta však zatím mlčí.