Britská hudební skupina Gorillaz, která vznikla v roce 1998, si na počátku nového tisíciletí začala budovat ohromnou fanouškovskou základnu. Skupina byla založena Damonem Albarnem a Jamiem Hewlettem, ovšem celá kapela je složená ze čtyř virtuálních postavy: 2-D, Russel, Noodle a Murdoc. Nejvíce rozpoznatelným prvkem celé kapely jsou ale jednoznačně charakteristické animace, které doprovázejí jejich jednotlivé klipy. Veškeré tyto animované „filmečky“ jsou součástí univerza, které vytvořil právě Jamie Hewlett. Nyní se však zdá, že onen univerz se opravdu pořádně rozšíří. Netflix se totiž připravuje na jeho motivy vytvořit celovečerní film, ve kterým by se v hlavní roli měli objevit virtuální členové kapely. 

Damon Albarn tuto informaci sdělil během rozhovoru pro Apple Music. I přestože ale Netflix ještě projekt oficiálně neohlásil, údajně se už začalo pracovat na scénáři. Albarn mimo jiné prozradil, že se na připravovaný snímek nesmírně těší, protože celovečerák o Gorillaz bylo něco, po čem už dlouhou dobu snil. Samozřejmě nás čeká nějaká ta pořádná abstraktní podívaná, která se vší pravděpodobností nebude pro každého, nicméně přesnou zápletku filmu zatím neznáme. Jelikož to ale má být film o hudební skupině, můžeme si být jistí, že v něm uslyšíme i hodně její hudby. Pokud se již má začít psát scénář, oficiální ohlášení Netflixu by na sebe nemělo nechat dlouho čekat. 

V roce 2017 to ještě vypadalo na to, že podle skupiny vznikne i animovaný desetidílný seriál, ovšem zdá se, že k ničemu takovému nakonec nedojde. Pokus o vytvoření filmu už však v minulosti proběhl. A to pod taktovkou studia Dreamworks, nicméně ani tento projekt nakonec neuspěl. Tak snad ten Netflix bude mít větší štěstí. Na oficiální datum premiéry si budeme muset počkat.