Někteří v brzkých nultých letech vstávali v sobotu ráno proto, aby se mohli koukat na Digimony, další zase vstávali kvůli Pokemonům, plus pak tu jsou i tací, co si ranní čas udělali pro Strážce vesmíru. Populární seriál z devadesátých letech se dočkal jak několika filmových verzí, tak i videoher. A zdá se, že jejich odkaz bude ještě pokračovat. Netflix totiž oznámil, že chystá jak nový celovečerní film, tak i seriál. O něj by se měl postarat Jonathan Entwistle, který byl například showrunnerem seriálu The End of the F***ing World. Původně měl seriál vzniknout pod taktovkou společnosti Paramount, ale práva nakonec převzal Netflix. 

Bývalý programový president HBO Michael Lombardo, který je momentálně šéfem studia Entertainment One, v rozhovoru pro Deadline řekl, že chtějí s nadcházejícími projekty výrazně rozšířit celé universum Strážců vesmíru. Entwislte momentálně píše scénář, se kterým mu pomáhá ještě jeden člověk, ovšem Lombardo nespecifikoval, o koho se jedná. Údajně má zprvu vzniknout seriál, přičemž na jeho potenciální úspěch má navázat i celovečerní film. Pokud i ten bude mít úspěch, tak by v budoucnu mohl vzniknout ještě jeden. Netflix navíc přednedávnem získal také práva na druhou sérii nejnovějšího seriálu o Strážcích vesmíru, který nese název Dino Fury. Podle tvůrců ale připravovaný seriál nebude mít vazby na žádné ze svých předchůdců, tudíž by mělo jít o kompletní reboot. 

Zatím není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, stejně tak ani nevíme, kdo se v něm objeví. Pokud se ale teprve začal psát scénář, je možné, že to bude nejdříve někdy během roku 2023. Na další informace si budeme muset počkat.