Existuje řada postapokalyptických filmů a survival hororů, ve kterých hrají hlavní – strašidelnou – roli masky. Zřídkakdy se ale stává, že se právě tyto sub-žánry spojí dohromady. Cadaver, další norský originální snímek z dílny Netflixu, tohle pravděpodobně již brzy změní. 

Trailer filmu nás vyprošťuje ze současné každodennosti a vtahuje nás do světa zdecimovaného jadernou katastrofou. Lidstvo je podrobeno zkoušce. Režísér Jarand B. Herdal (Everywhen, 2013) nás ve svém druhém autorském počinu společně s vyhladovělou rodinou zavede do hotelu, který mezi zpustošenými ulicemi a hromadou sutin působí jako oáza uprostřed pouště. Nebyla by ale řeč o hororu, kdyby na tomto přepychovém hotelu něco nesedělo.

Přečtěte si také: Malta: Kolumbijské drama nabídne citlivé zkoumání ženskosti očima hlavní hrdinky

Tříčlenná rodinka, která se do hotelu dostane pod záminkou zhlédnutí a podílení se na divadelní hře, obdrží společně s jídlem pozlacené masky, s jejichž pomocí se má oddělit od herců. To, co zpočátku vypadá jako nevinné charitativní gesto, začne velice brzy ohrožovat jejich životy. Zápletka divadelní hry začne záhy odkrývat svá temná zákoutí, a to v okamžiku, kdy se začnou členové publika ztrácet. Před hrou přitom není úniku. Celý hotel je totiž jedno velké jeviště, nebo snad hlediště? Vše, co se odehrává uvnitř jeho zdí, je součástí hry.

Na pozadí holého boje o přežití se objeví i motivy psychologického dramatu, které se budou točit okolo otázky, v čem spočívá naše lidskost a kde se nachází hranice toho, co nás odlišuje od zvířat. Cadaver si na Netflixu budeme moci pustit od 22. října 2020, tedy těsně před Halloweenem. V hlavních rolích se nám představí Gitte Witt, Thomas Gullestad nebo Thorbjørn Harr.