V létě nám Netflix nadělil již šestou řadu slavného britského seriálu Černé zrcadlo (případně Black Mirror pokud se štítíte českého překladu). A i přestože se další várka unikátních příběhů od scenáristy Charlieho Brookera dočkala spíše rozporuplných reakcí, sledovanost měla šestá sezóna parádní. Podle streamovací služby se dostala do TOP 10 nejsledovanějších titulů Netflixu hned v 92 zemích.

Asi proto nebude divu, že Netflix už dal zelenou i 7. řadě. Produkce by podle serveru Variety mohla začít ještě během letošního roku, zatím ale není známo, kolik epizod sedmá řada nabídne, stejně tak ani to, kdo všechno se v ní vlastně objeví. I nadále by ale měl být na palubě seriálový tvůrce Charlie Brooker, stejně tak i výkonné producentky Annabel Jones a Jessica Rhoades. 

Předešlá šestá řada svým fanouškům nabídla 5 epizod, ve kterých jsme mohli vidět hvězdy jako Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett a Paapa Essiedu.

Seriál ve svých jednotlivých epizodách většinou upozorňuje na negativní vliv moderních technologií, vynálezů a trendů, stejně tak je mu připisováno předvídání budoucnosti tím nejdepresivnějším způsobem. Ne všechny díly byly ale od začátku až do konce jednou velkou a úzkost vzbuzující depkou, čas od času se našly i epizody, které překvapivě skončily happyendem.

Jak již bylo řečeno, předešlá šestá řada měla rozporuplné přijetí. Třeba čtvrtá epizoda s názvem Mazey Dayová je mnohými považována za jeden z nejhorších dílů celkově, který se do seriálu vůbec nehodí, naopak třetí epizoda Beyond the Sea se dočkala hlavně chvály, přičemž mnohým připomínala Černé zrcadlo v dobách jeho prvních sezón. 

Pokud už je začátek produkce takto blízko, v následujících měsících bychom se mohli dozvědět další informace nejenom o obsazení, ale i datu premiéry.

Odhadem by ale mohla sedmá řada na Netflixu vyjít někdy v první polovině roku 2025, při troše štěstí možná už na konci roku 2024. Ale to holt ještě uvidíme.