Oscarový režisér Adam McKay má ve své filmografii hned několik slavných titulů. Kromě krapet bláznivých komedií jako Bratři z donucení (2008), případně Benga v záloze (2010), stojí za to zmínit třeba Sázku na nejistotu (2015) a Vice (2018). Na Netflixu se ale stal obrovitánským hitem jeho poslední natočení film jménem K zemi hleď!, ve kterém se v hlavních rolích objevili Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence.

Režisér měl streamovací službě nadělit další snímek, jenž nesl název Average Height, Average Build. Ten se měl opět chlubit řádně hvězdným obsazením, do něhož patřili například Robert Pattinson (The Batman), Amy Adams (Příchozí) a Robert Downey Jr. (Oppenheimer). Nyní se ale bohužel zdá, že filmu se nakonec nikdy nedočkáme. 

Server Deadline uvedl, že Adam McKay se údajně rozhodl věnovat svou veškerou pozornost jinému filmu, který se bude věnovat klimatu. McKay tak už k filmu oficiálně upsaný není. Server navíc uvádí, že místo toho, aby pro něj Netflix našel jiného režiséra, tak se ho zkrátka rozhodl hodit do koše. S filmem se tak zdá být nadobro amen. Je to poměrně škoda, protože k filmu byli upsaní nejenom sympatičtí herci, ale i námět zněl vcelku zajímavě.

Pattinson si měl ve filmu zahrát sériového vraha, jenž měl na svou stranu získat lobbistku (Amy Adams), která měla prosadit změnu určitých zákonů, díky čemuž by se Pattinsonova postava vyhnula trestu za spáchané vraždy. Jistý policista ve výslužbě (Robert Downey Jr.) by však byl odhodlaný odhalit úplnou pravdu. 

I tak jsme ale zvědaví, co pro nás McKay připraví příště. Další informace o jeho chystaném snímku snad dostaneme někdy po novém roce.

Režisér se může chlubit hned několika nominacemi na Oscara, jednu z nich proměnil v roce 2015, kdy získal zlatou sošku Akademie za Sázku na nejistotu v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář.