Skupina hráčů Dungeons & Dragons Na Tahu slavila své první Nataženiny. To znamená, že na internetu jako skupina působí už celý jeden rok. A protože jsou oslavenci, redakce Nerdfixu se rozhodla dát jim malý dárek ve formě prvního oficiálního songu. Písničku jsme spolu s animovaným videoklipem pustili uprostřed nataženinového sezení na velké překvapení všech zúčastněných.

Nápad na song jménem Hupperdook vznikl jen týden před nataženinovým streamem poté, co jsme si všimli, že Jirasovo vtipné vyslovování jména města Hupperdook má v sobě prazvláštní magický rytmus. Od myšlenek jsme se v průběhu týdne přesunuli k činům. Kecám. V podstatě jsme s Geluem dali do kupy text z pondělí na úterý, na což se chytil hudební bůh, ochránce streamu, memelord a legenda lokální hudební scény Fluppy, jenž dal do kupy základní rytmus a melodii. Do té jsem dost mizerně nazpíval hlavní hlasovou linku a nějaké vokály a v noci po středečním showtimu nazpívali vokály i Terka, Gelu a Fiola. Fluppy tak strávil noc dokončováním hudby. Fiola si řekl, že také nepotřebuje spát a začal animovat videoklip se slovy: „To zvládnu za dvě hodiny!“

Ve čtvrtek po začátku nataženinového sezení tyto dvě hodiny zjevně neuplynuly, protože Fiola ještě pořád dotahoval poslední úpravy. Nakonec ale všechno stihl přesně do pauzy, po které jsme s velkou pompou tento klip odhalili jako součást kampaně. (ANO, JE TO KÁNON, JIRASI!)

Byli jsme nevyspalí, ale moc šťastní. Zvlášť, když jsme viděli natěšené tvářičky, které se rozbíjely na náš primitivní, přesto chytlavý refrén během kampaně, po jejím skončení a i celou cestou v autě domů po odchodu ze studia. My s Geluem jsme nakonec dělali úplně stejnou věc a určitě jsme nebyli jediní.

A to je epický příběh vzniku písničky o partě nepravděpodobných hrdinů, kteří se pouze snažili dostat do Hupperdooku a cestou zažili hned několik hrdinských dobrodružství. Pokud jste doposud o skupině Na Tahu a Věčných duších neslyšeli, Hupperdook nechť je pro vás takovou malou ochutnávkou jejich vtipných, ale i smutných, zábavných i dramatických dobrodružství, která můžete sledovat každý čtvrtek na našem webu a Twitchi nebo YouTube kanálu Na Tahu.

V současnosti můžete song kromě našeho YouTube kanálu najít také na Spotify, Apple Music, iTunes a deezer. Všechny linky najdete na tomto odkazu. Na všech službách najdete i instrumentální verzi, pokud byste si chtěli sami zazpívat. A pokud byste chtěli vidět nevinnou dětskou radost v očích party dospělých magorů, podívejte se na záznam posledního streamu Věčných duší a těšte se spolu s nimi.