V roce 2022 představil dánský filmař Christian Tafdrup chválený a řádně znepokojivý snímek Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil), který se zaměřil na dvě rodinky a jejich společně strávený víkend. Ten však ve výsledku příjemný ani trochu nebude. A ještě letos se dočkáme hvězdně obsazeného amerického remaku od studia Universal, který už má na světě oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Zatímco původní snímek se zaměřil na dánskou a nizozemskou rodinku, v remaku půjde o Brity a Američany. Jinak to vypadá, že se můžeme těšit na v podstatě stejnou dějovou linku. Američané Ben (Scoot McNairy) a Louise (Mackenzie Davis) přijmou pozvání strávit víkend v krásném venkovském sídle britské rodinky, se kterou se seznámili na dovolené. Příjemný pobyt se však postupně mění na strašlivou noční můru. 

Ano, také nad americkými remaky často protáčíme oči v sloup, ale dobrou zprávou je, že o chystanou verzi se postaral schopný filmař. Scénář a režii si vzal pod palec britský tvůrce James Watkins, který natočil fajn horůrky Jezero smrti (2008) a Žena v černém (2012).

Hlavu britské rodiny si ve filmu zahraje James McAvoy, dále hrají Alix West Lefler, Kris Hitchen, Motaz Malhees a Dan Hough.

V našich kinech se snímek objeví 12. 9. 2024.