Hollywood se momentálně nachází v těch nejtěžších a nejtemnějších časech za posledních několik desetiletí. Stávka herců a scenáristů probíhá už několik měsíců, čímž byla značná část filmového průmyslu citelně ochromena.

Nejenže u mnohých filmových a seriálových projektů nelze pracovat na scénářích a hlavní části produkce, ale také dochází k odkladům již natočených titulů, protože herci se nemohou podílet na propagaci. Stávka bude probíhat do té doby, dokud se představitelé stávkujících organizací (WGA za scenáristy a SAG-AFTRA za herce) nějakým způsobem nedohodnou se zástupci producentské aliance (AMPTP).

Ne všechny projekty ale mají tu smůlu, že se jejich výroba kompletně zastavila. Tím se dostáváme k televiznímu gigantovi AMC Networks, který do AMPTP spadá také. 

Podle serveru Deadline totiž vyšlo najevo, že AMC uzavřelo jistou dohodu s představiteli SAG-AFTRA, díky čemuž bude moci pokračovat produkce tří specifických seriálů. Řeč je o dvou spin-offech Živých mrtvých, jmenovitě sériích The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live, a také o druhé řadě Interview s upírem (2022). Opět ale připomínáme, že ona dohoda se vztahuje pouze na tyto tři seriály, nikoliv na kompletní katalog AMC.

Druhá řada Interview s upírem tak bude moci bez potíží začít s natáčením v Praze, stejně tak má cestu volnou i druhá řada Daryla Dixona, jejíž produkce bude také probíhat v Evropě. Seriál The Walking Dead: The Ones Who Live, který se zaměří na postavy Ricka Grimese (Andrew Lincoln) a Michonne (Danai Gurira), už je podle všeho dotočený, přesto ale na herce čeká ještě nějaké dodatečné nahrávání v postprodukci.

Dohody bylo podle všeho možné dosáhnout především proto, že AMC sice je součástí AMPTP, ale nepatří mezi studia, která se stávkujícími organizacemi momentálně jedná o lepších pracovních podmínkách. 

The Walking Dead: Daryl Dixon odstartuje se svou první řadou již 10. 9. 2023, u nás 11. 9. ve tři ráno. Příběh se zaměří na titulního miláčka fanoušků, který bude tentokrát bojovat se zombíky v pochmurné Francii.

Jak již bylo řečeno, spin-off The Ones Who Live se zaměří zas na Ricka a Michonne, toho bychom se měli dočkat až někdy v roce 2024.

Podobně je na tom i druhá řada Interview s upírem, která by k nám také měla dorazit až příští rok.