Mezi nejrozporuplněji přijímané filmaře současnosti patří určitě i slavný režisér a scenárista M. Night Shyamalan, jehož pověst zaznamenala hned několik výrazných obratů. V roce 1999 mnohým z nás vyloženě vyrazil dech svým mysteriózním thrillerem Šestý smysl, kterým dokázal jeho filmařský talent rozhodně není kdovíjak malý. Nadšené ohlasy měly i jeho další dva filmy, tedy Vyvolený (2000) a Znamení (2002), přičemž v té době už měl Shyamalan pověst režiséra, jehož snímky jsou vždy zárukou kvality.

Pak ale přišla Vesnice (2004), kterou mnozí považují za určitý počátek režisérova pomalého úpadku. Následně snímky jako Žena ve vodě (2006) a Stalo se (2008) už byly přijímány mnohem rozporuplněji, přičemž Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) už filmoví diváci vyloženě zavrhovali do horoucích pekel. Před deseti lety měl tak Shyamalan najednou pověst vyhaslé hvězdy, která už není schopná vrátit se se svou tvorbou ke kvalitě. 

S filmy jako The Visit (2015) a Rozpolcený (2016) ale přišla nová naděje na to, že Shyamalan svou pověst ještě může zachránit. Pro mnohé diváky pak ale přišlo zklamání v podobě jeho dvou posledních filmů, tedy Skleněný (2019) a Čas (2021), kvůli kterým mnozí začali onu naději opět ztrácet.

Přesně za týden se ale v kinech objeví jeho zbrusu nový thriller jménem Někdo klepe na dveře, který už měl první promítání před oficiální premiérou. A reakce jsou zatím opravdu velice nadšené. Někteří na sociálních sítích píší, že se dokonce jedná o Shyamalanův nejlepší film od dob Znamení. Dále diváci chválili především herecký výkon Davea Bautisty, který ve filmu hraje jednu z předních rolí.

Podle mnohých z nich se tak Shyamalan konečně vrátil do formy, která připomíná jeho zlaté časy ze začátku nultých let. Na některé z nadšených příspěvků se můžete podívat níže. 

O tom, zda je snímek opravdu tak senzační, se budeme moct sami přesvědčit už za pouhých několik dní.

Co se hlavního příběhu týče, tak se můžeme těšit na dva manžele jménem Andrew (Jonathan Groff) a Eric (Ben Aldridge), kteří se svou dcerou Wen (Kristen Cui) vyráží na dovolenou v izolované chatě, aby mohli strávit poklidné chvíle daleko od civilizace. Jednoho dne ale do chaty vpadne čtveřice cizinců, které vede muž jménem Leonard (Dave Bautista). Následně vyjde najevo, že jejich cílem je záchrana světa před apokalypsou. A klíč k jejímu zabránění vězí právě u Andrewa, Erica a Wen. Ti tak budou muset učinit zásadní rozhodnutí. Jeden z nich musí zemřít, což je jediný způsob, jak onen údajný konec světa úspěšně zastavit.

Dále se k výše zmíněných hercům připojí také Rupert Grint, Abby Quinn, William Ragsdale, Abby Quinn, William Ragsdale, Nikki Amuka-Bird a Clare Louise Frost.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 2. 2023.