Snímek Indiana Jones a Poslední křížová výprava je dodnes považován za nejlepší díl kultovní filmové série o dobrodruhovi s kloboukem a bičem. Velký podíl na tom má i Sean Connery, který si ve třetím díle zahrál Henryho Jonese seniora, otce Indiany. Díky němu má snímek nezapomenutelnou rodinnou dynamiku, která nám přinesla celou řadu komických situací. Celá Poslední křížová výprava se totiž, alespoň tedy oproti brutálnímu Chrámu zkázy, nesla v poněkud uvolněnějším duchu, kdy se starý, přísný a usedlý Connery s juniorem neustále hašteřili, zatímco se snažili získat Svatý grál.

Věděli jste ale, že ta vůbec nejvtipnější scéna z celého filmu vznikla úplnou náhodou? Když jsou Indy a jeho otec v nacisty okupovaném hradě, zeptá se Indiana svého otce, jak ví, že je Elsa Schneider, femme fatale třetího filmu, nacistka. Na to Sean Connery odpoví, že mluví ze spaní.

Podle členů štábu byla tahle replika zcela improvizovaná a všechny přítomné poslala do kolen, včetně samotného Stevena Spielberga, který se rozhodl ve filmu scénu ponechat. My se mu ani moc nedivíme a jsme za to rádi. Do třetího Indyho tak Connery nenápadně přinesl kousek ze svého agenta 007, kterému ženy doslova padaly k nohám. Z upjatého profesora a znalce historie se totiž vyklubal pořádný proutník, kterého byste na svůdce žen rozhodně netipovali. Inu, jaký otec, takový syn, že?