V roce 2022 se hororové tvorbě jednoznačně dařilo. Zdaleka největšího úspěchu ale dosáhla hrůzná podívaná jménem Smile, která byla zároveň celovečerním debutem režiséra Parkera Finna. Jeho prvotině s pěkně nepříjemnými lekačkami se podařilo celosvětově vydělat přes 217 milionů dolarů, což z ní zároveň dělá komerčně nejúspěšnější horor předchozího roku. K velkému překvapení se ale film dočkal také velké chvály jak od kritiků, tak i od diváků, což je zrovna u hororového titulu setsakramentsky působivý výkon, obzvlášť vzhledem k faktu, že se navíc jedná o Finnův debut.

Nedáno jsme tudíž dočkali zprávy, která asi málokoho překvapí. Parker Finn podepsal se studiem Paramount smlouvu, v rámci které pro něj bude točit další filmy. A pokračování snímku Smile je údajně na prvním místě priorit. Finn by se tak u chystaného druhého dílu měl opět postarat jak o scénář, tak i o režii.

Zcela původně Paramount nepředpokládal, že by Smile mohl trhat nějaké rekordy, proto ho chtěl vypustit pouze na službu Paramount+ jako takovou jednohubku na sobotní večer. Když ale došlo na testovací promítání, reakce byly k překvapení studia velice nadšené, tudíž se posléze rozhodlo, že snímek nakonec půjde do kin. Finn se už minulý rok nechal slyšet, že Smile obsahuje určité motivy a aspekty, které jsou záměrně neprozkoumané. A rozhodně by byl nadšený, kdyby se do nich mohl v budoucnu ponořit.

Filmař také v rozhovoru pro ComicBook.com naznačil, že má ještě v rukávu spoustu triků, díky kterým může publiku nadělit něco řádně překvapivého. Pokud jde o další chystané tituly, tak se zatím zdá, že Finn i nadále zůstane u hororového žánru. Jsme proto velice zvědaví na to, co pro nás talentovaný filmař v budoucnu vymyslí. 

V prvním díle Smile se hlavní hrdinkou stala doktorka jménem Rose Cotter (Sosie Bacon), která se stala svědkem smrti jedné ze svých pacientek. Ta se zděšením prohlašovala, že vidí někoho, koho ostatní vidět nemohou. Během posledních sekund svého života se něco strašně vyleká, následně pak na doktorku pohlédne s velice znepokojivým úsměvem, přičemž poté si rozřízne obličej. Doktorka tak postupem času zjistí, že podivné a hrozivé síle podlehlo už 19 lidí. Následně se dozví hrozivou pravdu. Veškeří nešťastníci, kteří začali spatřovat hrozivě se usmívající jedince, zemřeli do jednoho týdne.

Snímek tak částečně vychází z Finnova krátkometrážního hororu Laura Hasn't Slept, díky kterému se producenti od Paramountu rozhodli, že dají Finnovi šanci s celovečerní produkcí.

Nutno ovšem dodat, že celý chystaný projekt je patrně ještě v plenkách, tudíž pokud na pokračování skutečně dojde, dočkáme se ho až za několik let.