Americký filmař Sam Esmail, kterému vděčíme za vznik seriálu Mr. Robot (2015), nám za dva měsíce nadělí svou hvězdně obsazenou apokalyptickou podívanou jménem Nech svět světem. Netflix se nedávno pochlubil oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Hlavními postavami slibně vyhlížejícího thrilleru se stávají Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke), kteří se rozhodnout, že si na jeden víkend v rámci dovolené, na níž vezmou také své děti Archieho (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie), pronajmou luxusní odlehlou chatu. Jedné noci ale budou mít nečekanou návštěvu. Do jejich chaty totiž dorazí dva cizinci, G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold).

Oba dva hledají u Amandy a Claye útočiště před jakýmsi kybernetickým útokem, který zastihl celou planetu Zemi. Onen útok však každou minutou zesiluje. A v rámci toho se začne také hroutit celý civilizovaný svět. Všichni v chatě se proto snaží onen útok přečkat s nadějí, že nakonec vše dobře dopadne. Podle traileru se ale zdá, že nejlepší vyhlídky rozhodně nemají.

Co ale za oním útokem stálo? A co o tom ví jejich tajemný soused Danny (Kevin Bacon)? Snímek bude každopádně adaptací knihy Nechte svět za sebou z roku 2020, kterou napsal americký autor Rumaan Alam. 

Bude se jednat o druhý celovečerní snímek, který nám Esmail nadělí. Jeho filmovým debutem byla komedie Comet z roku 2014.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Josh Drennen, Alexis Rae Forlenza, Vanessa Aspillaga, Erica Cho, Orli Gottesman, Pavel Frolov, Jesse King a Kevin Kenny.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 8. 12. 2023.