Před několika týdny se Netflix pochlubil první upoutávkou na nadcházející a hvězdně obsazené apokalyptické drama jménem Nech svět světem, ve kterém se staneme svědky postupného hroucení civilizovaného světa. A nyní zde konečně máme i plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavními hrdiny se stávají Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke), kteří se rozhodnout, že si na jeden víkend v rámci dovolené, na níž vezmou také své děti Archieho (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie), pronajmou luxusní odlehlou chatu. 

Jednoho večera k nim ale zavítají dva nezvaní hosté, jmenovitě G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří začnou prohlašovat, že ona chata ve skutečnosti patří jim. Obě dvě rodiny tak začnou bydlet spolu, ale jak je z traileru vidno, Ruth se to úplně nelíbí a touží Amandu, Claye a jejich děti dostat pryč. Všichni protagonisté ale budou mít brzy mnohem hrozivější problémy.

G. H. a Ruth totiž přinesli i znepokojivé zprávy o záhadných kybernetických útocích, ke kterým dochází po celých Spojených státech. Ještě tak netuší, že budou muset čelit katastrofě apokalyptických rozměrů. Snímek bude adaptací knihy Nechte svět za sebou z roku 2020, kterou napsal americký autor Rumaan Alam. 

O scénář a režii se postaral Sam Esmail, kterému vděčíme za vznik seriálu Mr. Robot (2015).

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Kevin Bacon, Josh Drennen, Alexis Rae Forlenza, Vanessa Aspillaga, Erica Cho, Orli Gottesman, Pavel Frolov, Jesse King a Kevin Kenny.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 8. 12. 2023.