Po novém roce se do našich kin dovalí pořádně temné vlkodlačí pokoukání. A to v podobě snímku Vlčí muž (Wolf Man), který natočil hororový veterán Leigh Whannell, jeden z otců filmové franšízy Saw. Nyní nám studio Universal nadělilo plnohodnotnou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Blakea (Christopher Abbott), otce a manžela ze San Francisca, který zdědil svůj odlehlý dětský domov na venkově v Oregonu poté, co jeho vlastní otec zmizel a začal být považován za mrtvého. A jelikož jeho manželství s Charlotte (Julia Garner) nezažívá zrovna nejlepší období, tak ji Blake přesvědčí, aby si od velkoměsta dali na nějaký čas pauzu a spolu s jejich dcerou Ginger (Matlida Firth) pozemek navštívili.

Když se ale rodinka během hluboké noci začne přibližovat k farmě, následně ji napadne jakési zvíře. Po zoufalém útěku se zabarikádují uvnitř domu, tajemný tvor mezitím začne bloudit po okolí. Jak ale noc pokračuje, Blake se začne chovat divně, až se nakonec změní k nepoznání.

Leigh Whannell se postaral o režii i scénář, mezi jeho předešlé natočené kousky patří horor Insidious 3: Počátek (2015), sci-fi thriller Upgrade (2018) a hororový thriller Neveditelný (2020).

Spolu s ním na scénáři pracovali také Corbett Tuck, Rebecca Angelo a Lauren Schuker Blum.

V českých kinech od 16. 1. 2025.