Co si budeme povídat, komiksové filmy momentálně nezažívají zrovna nejlepší časy. A to platí jak pro hranou DC tvorbu, tak i pro Marvel. Posledním velkým superhrdinským filmem roku bude dlouho očekávané pokračování Aquamana, které už má na světě několik trailerů. Otázkou je samozřejmě nejenom to, zda se bude jednat o kvalitní podívanou, ale také, jestli bude mít vůbec dobré tržby.

Poslední predikce ale bohužel příliš nadějně nevypadají. Vlastně to vypadá dost bídně. Podle serveru Box Office Pro, který se na tyto predikce zaměřuje, to vypadá, že Aquaman a ztracené království by mohl během svého zahajovacího víkendu pro domácí box office utržit asi jen 32-42 milionů dolarů. Pokud by se tento odhad naplnil, tak by to znamenalo, že Aquaman by měl ještě horší otvírák než Flash, který odstartoval s 55,7 miliony. 

Pokračování Aquamana bylo navíc samozřejmě poměrně drahé, jeho rozpočet podle všeho činí asi 205 milionů. K tomu pak ještě musíme připočíst cenu za propagaci a uvedení do kin. Server dále odhaduje, že celkově by mohl film pro domácí box office utržit asi 105-168 milionů. Pokud by to byla pravda, film by tak musely zachránit před statusem propadáku tržby mezinárodní. Jistou naději ale druhý díl přece jenom má. Stačí se podívat na komerční výsledky jeho předchůdce.

První díl Aqumana (2018) odstartoval v rámci domácího box officu s 67,9 miliony. Pro domácí trh pak celkově utržil až 335,1 mega, přičemž po sečtení tržeb mezinárodních, které byly vyloženě skvělé, to snímek nakonec dotáhl až na 1,15 miliardy dolarů, což z něj dodnes dělá komerčně nejúspěšnější DC film historie. Jistě, dvojka už se patrně k miliardové hranici ani nepřiblíží, ale pokud bude mít podobně slušné mezinárodní tržby, Warneři by se mohli spokojit alespoň s tím, že se snímek zaplatí. Holt uvidíme, jak to celé nakonec dopadne. 

V chystaném druhém díle bude každopádně muset Arthur Curry (Jason Momoa), ze kterého se stal král Atlantidy, spojit síly se svým bratrem Ormem (Patrick Wilson), aby společně zastavili padoucha Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II). Ten uzavře spojenectví se zlými silami, které chce využít ke své pomstě proti Aquamanovi a jeho rodině.

O režii se opět postaral James Wan (Saw, V zajetí démonů), scénář zas zpracoval David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan).

Dále se ve snímku objeví Dolph Lundgren, Pilou Asbæk, Randall Park, Indya Moore a Vincent Regan.

V českých kinech bude snímek premiérovat 21. 12. 2023.