Akira Kurosawa, dost možná nejslavnější režisér japonské kinematografie, nám během svého života nadělil celou řadu slavných filmů. Řadit bychom mezi ně mohli i krimi thriller Nebe a peklo (1963), který volně vycházel z knihy Těžký prachy (King's Ransom) z roku 1959 od amerického autora Evana Huntera. Snímek byl nominován jak na Zlatý glób za nejlepší cizojazyčný film, tak i na Zlatého lva na filmovém festivalu v Benátkách.

A nyní server Variety hlásí, že snímek se zřejmě dočká amerického remaku. Na něm bude pracovat jak oscarový herec Denzel Washington (Equalizer 3: Poslední kapitola), tak i slavný režisér Spike Lee (BlacKkKlansman). Na výrobu chystané předělávky budou dohlížet studia Apple Original Films a A24. 

V japonské verzi se hlavní postavou stává Kingo Gondo (Toshirô Mifune), bohatý a úspěšný manažer v obuvním průmyslu, jehož rodina se stane terčem tajemného únosce. Ten manažera přes telefon informuje o únosu jeho syna, přičemž pokud mu nepošle 30 milionů yenů, chlapec zemře. Má to ale háček. Pachatel se spletl a místo Gondova syna unesl dítě jeho chudého řidiče. I tak se ale Gondo ocitá v nelehké situaci, která by mohla znamenat konec jeho kariéry.

Chystaný remake uvede do kin studio A24, o nějaký čas později by se pak měl objevit na službě Apple TV+. 

Bude se jednat o pátý snímek, ve kterém Washington a Lee spojí síly, herec si v minulosti zahrál v režisérových titulech Mý lepší blues (1990), Malcolm X (1992), Nejlepší hráč (1998) a Spojenec (2006).

Spike Lee se postará jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě bude pracovat Alan Fox. Zatím ale nevíme, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme.