Pozor! Následující článek obsahuje spoilery z filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta.

Minulý týden premiérovaly na Amazonu první dvě epizody druhé řady seriálu Carnival Row, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvárňuje princátko Legol- … ehm tedy Orlando Bloom. Ten nedávno poskytl rozhovor pro server Parade, ve kterém se mimo jiné také mluvilo o tom, zda by si chtěl zopakovat nějakou ze svých předešlých rolí. A herec odpověděl následovně:

,,Bylo mi umožněno zahrát si opět Legolase v Hobitovi, což bylo tak před 10 lety. A tehdy jsem si říkal: ,Je to strašná prča!´ To protože byl na opravdu skvělém místě. A myslím, že Will [Turner] je vážně skvělý. Vůbec by mi nevadilo dozvědět se, jak by Will dnes vypadal, byl to takový upřímný chlapík. A po celé té dlouhé době, co se pohyboval po dně oceánu, by bylo zajímavé sledovat jeho vynoření a dozvědět se, jaký vlastně je.“

Will Turner byl pro první tři díly Pirátů z Karibiku v podstatě takovým deuteragonistou, který svou šlechetností a upřímnou láskou k Elizabeth (Kiera Knightley) zajímavě doplňoval hlavní hvězdu Jacka Sparrowa (Johnny Depp). Nutno ovšem připomenout, že Bloom se už k postavě vrátil v roce 2017 v posledním vydaném díle ze série jménem Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta. V něm Willův syn Henry úspěšně zničí Poseidonův trojzubec, čímž zruší všechny mořské kletby. Díky tomu se tak Will, ze kterého se po událostech třetího dílu stal nesmrtelný kapitán Bludného Holanďana, mohl vrátit domů za Elizabeth. Úplný konec filmu ale znepokojivě naznačil, že do série by se mohl vrátit i padouch Davy Jones. 

Jaké jsou ale šance na to, že se Will k Pirátům skutečně vrátí? Inu, toť otázka. Jak už nějakou dobu víme, ve výrobě jsou momentálně dva filmy. Nejdříve se dočkáme snímku, na kterém pracuje Craig Mazin, tvůrce Černobylu a jeden z tvůrců seriálu The Last of Us, a Ted Elliott, scenárista, jenž pracoval na všech dosud vydaných Pirátech.

U tohoto projektu je třeba připomenout, co řekl producent Jerry Bruckheimer na konci minulého roku. Producent prohlásil, že i přestože se Johnny Depp do své ikonické role v nadcházejícím filmu nevrátí, rozhodně nehodlají Jacka Sparrowa zabíjet. Tudíž i přestože by se možná mohlo jednat o jakýsi reboot, nadcházející snímky by se mohly odehrávat ve stejném universu předešlých dílů. I kdyby se tudíž filmy zaměřily na nové protagonisty, Jack Sparrow bude stále někde na moři. Což znamená, že ostatní postavy také.

Bruckheimer ale zároveň odhalil, že film se bude skládat z mladého hereckého obsazení. Ale kdo ví, třeba by se alespoň pro Blooma ještě našlo nějaké místo. 

Druhým filmem bude projekt s Margot Robbie v hlavní roli, u kterého to ještě před nějakou dobou vypadalo, že byl zrušen, ale nakonec vyšlo najevo, že s ním si jen tvůrci dávají načas. Ten k nám však dorazí patrně až za dlouhou dobu, víme o něm akorát jen to, že příběh by se tentokrát mohl zaměřit na ženskou posádku pirátek.

Zájem o návrat do filmové série projevil i herec Brenton Thwaites, který ztvárnil výše zmíněného Willova syna. A i přestože hlavní hvězdou celé značky zůstane už navždy Jack Sparrow, i Will si za ty roky získal srdce mnoha fanoušků na celém světě. Jeho návrat do Pirátů by tudíž příliš překvapivý nebyl. Otázkou ale samozřejmě stále je, zda bude vůbec o budoucí filmy zájem, když se v nich Jack neobjeví.