Čtvrtého filmového Spider-Mana s Tomem Hollandem v hlavní roli se sice eventuálně dočkáme, ale pokud vás MCU už nebaví a raději byste upřednostnili nějakou unikátnější verzi pavoučího hrdiny, tak se těšte na chystaný seriál Spider-Man Noir od Amazonu MGM. Tomu se přednedávnem hezky rozšířilo obsazení, v jehož čele stane Nicolas Cage (Longlegs) jakožto titulní pavoučí vyšetřovatel.

A nyní se k nám dostaly zprávy o tom, že natáčení konečně začalo. Venku navíc máme i několik fotek z placu se zmíněným hercem, které si můžete prohlédnout níže. Těžko říct, co se vlastně děje v dané scéně, kterou fotky zachycují, ale alespoň si můžeme udělat menší obrázek o tom, jak vlastně Cage bude v seriálu vypadat. A kdo ví, třeba se k nám eventuálně dostanou i fotky, na nichž už bude ve svém ikonickém noirovském spider-obleku. 

Klasicky připomeneme, že příběh se bude odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Cage se zde představí v roli stárnoucího soukromého vyšetřovatele, na kterého se štěstí v poslední době příliš nelepilo. Následně bude nucen zápolit se svým minulým životem jakožto jediný superhrdina ve městě.

Mezi další přední herce patří Lamorne Morris (Fargo), který ztvární redaktora Robbieho Robertsona, a Brendan Gleeson (Víly z Inisherinu), jenž si zahraje primárního záporáka.

Dále hrají Abraham Popoola (Neobyčejná), Li Jun Li (Babylon), Jack Huston (Klan Gucci), Lukas Haas (Babylon), Cameron Britton (Muž jménem Otto), Cary Christopher (Zelenáč), Michael Kostroff (The Wire - Špína Baltimoru), Scott MacArthur (Nic ve zlým), Joe Massingill (Živí mrtví: Počátek konce), Whitney Rice (Kravaťáci) a Amanda Schull (12 opic).

Cage si už navíc Noira zahrál v úspěšnému animáku Spider-Man: Paralelní světy (2018).

Showrunnery se stanou Oren Uziel (22 Jump Street) a Steve Lightfoot (The Punisher). O režii prvních dvou epizod se postará Harry Bradbeer, který natočil oba dva díly Enoly Holmesové, dále natáčel pro série jako Sugar Rush (2005) a Potvora (2016).

Seriál bude nejdříve premiérovat na službě MGM+, až někdy poté se objeví na Prime Video. Kdy k tomu ale dojde, zatím pořád nevíme.