Dá se tak nějak očekávat, že každý den uslyšíme nějaké špatné zprávy, v jejichž popředí bude viset slovo koronavirus. Stalo se tak včera, předevčírem i tři dny zpátky, a je tomu tak i dnes. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, jeden z MCU filmů čtvrté fáze, dočasně pozastavil aktivní produkci kvůli režisérovi Destinu Crettonovi.

Ten se kvůli svému novorozenému dítěti nechal otestovat, jestli nemá koronavirus. Dokud nepřijdou výsledky testu, tak je v karanténě na doporučení svého doktora. Podle všeho příznaky tohoto viru nemá, takže je pravděpodobné, že až výsledky v průběhu tohoto nebo příštího týdne přijdou, produkce filmu se zase rozeběhne, jak má. Pokud by ale nějakým způsobem koronavirus opravdu měl, pravděpodobně by k zastavení natáčení došlo úplně, nebo by šéfové Marvelu a Disney museli najít někoho, kdo by film režíroval místo něj.

Vývoj filmu se kompletně nezastavil - pořád se na něm pracuje, což je dobrá zpráva - ale samotná produkce je tímto značně omezená. Jestli i takové malé pozastavení způsobí nějaký odklad nebo problémy a film nestihne své brzké únorové vydání v příštím roce, to se ještě uvidí.