Ačkoliv mnozí z nás s každou další epizodou chrochtají blahem nad nesmírnými kvalitami seriálu Andor ze světa Star Wars, nesmíme zapomínat, že Andor není pouhá mini-série, která by za několik týdnů definitivně skončila. Už nějakou dobu víme, že nás čeká i druhá sezóna, která bude taktéž sestávat z 12 epizod, a nyní máme díky rozhovoru serveru Collider k dispozici nové detaily.

Tvůrce seriálu Tony Gilroy v rozhovoru prozradil, že natáčení druhé řady Andora začne už velmi brzy, konkrétně 21. listopadu/novembra 2022. Scénář přitom bude mít opět na starosti Dan Gilroy a Beau Willimon, ty však při pracích na pokračování příběhu povstaleckého špiona Cassiana Andora doplní Tom Bissell. V oblasti režie jednotlivých epizod pak najdeme jména jako Ariel Kleiman (Yellowjackets), Janus Metz (Temný případ) nebo Alonso Ruizpalacios (Narcos: Mexico). Šest epizod má mít na starosti Kleiman a režii zbylých šesti epizod si rozdělí Metz a Ruizpalacios.

Jak už víme z dřívějška, druhá sezóna napojí Andora přímo na film Rogue One: Star Wars Story z roku 2016, kterému seriál dějově předchází (první sezóna je zasazená do doby 5 let před událostmi Rogue One). To znamená, že by se měl snad konečně objevit třeba droid K-2SO v podání Alana Tudyka, přičemž Gilroy nyní potvrdil, že v chystaném příběhu zavítáme i do soustavy Yavin, konkrétně na měsíc Yavin 4, na němž si Povstalecká aliance krátce před zahájením otevřené války proti Impériu zřídila základnu.

Yavin 4 se poprvé objevil už ve filmu Star Wars: Nová naděje z roku 1977, samozřejmě jsme ho viděli v Rogue One a znát ho mohou také příznivci animovaného seriálu Star Wars: Povstalci nebo hráči Star Wars: Battlefrontu 2 od EA. O řadě dalších her, knih či komiksů, které tuto tradiční lokalitu v různých dobách a podobách taktéž využívají, nemluvě. Vypadá to tedy, že se nejen fanoušci Rogue One a dosud vydaných epizod Andora mají na co těšit.