Stýská se vám po Blade Runnerovi? Tak to byste určitě měli dát šanci nadcházejícímu sci-fi thrilleru jménem Expired, který svým duchem a atmosférou slavný snímek od Ridleyho Scotta připomíná. Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti v nejmenované asijské zemi, ve které jsou všude vysoké futuristické budovy a neonová světla. S příchodem stále vyspělejších a modernějších technologií spolu už ale lidé přestávají mluvit. Samota a izolace jsou tak větší než kdy předtím. Samotný děj se tak zaměří na profesionálního zabijáka a lovce hlav jménem Jack (Ryan Kwanten). Ten se v džungli neonového velkoměsta pohybuje jako ryba ve vodě, což z něho dělá jednoho z nejlepších profesionálů v oboru. 

Jednoho dne se ale Jack setká s tajemnou April (Jillian Nguyen), která se živí jako zpěvačka v místním nočním klubu. Oba dva se do sebe následně zamilují. Má to však jeden dost zásadní háček. A to především pro Jacka. Kdykoliv je totiž April nablízku, jeho tělo začne záhadně slábnout a chřadnout. Ze zoufalství se proto obrátí na doktora Bergmana (Hugo Weaving), který se zabývá zkoumáním toho, jak by se dal prodloužit život. Bergman Jackovi odhalí, že April ho nakazila jakýmsi uměle vytvořeným virem. Aby přežil, tak si od ní musí udržovat odstup. Jack ale brzy odhalí, že za oním virem stojí mocná skupina lidí, která nechce, aby se k April někdo přibližoval. Z lásky a zoufalství se proto Jack rozhodne nejenom April vysvobodit ze spárů tajemné organizace, ale zároveň také zlikvidovat její členy. Je ale něco takového vůbec možné? 

Australský sci-fi snímek si vzal kompletně pod palec Ivan Sen. Ten se celkově postaral o režii, scénář, kameru a i hudbu. Bude se tak jednat o vůbec první science fiction projekt, na kterém filmař pracoval. Jeho předešlá práce zahrnuje thrillery jako Toomelah, Mystery Road a Goldstone. Oficiální premiéry filmu se dočkáme 18. 3. 2022.