Pokud jste někdy měli pocit, že nemáte nápad na dobrou mapu, že vám chybí prostředky na zachycení toho, co byste chtěli vytvořit, anebo už vás prostě unavuje, jak vaši oblíbení loot gremlini s železnou pravidelností vynechávají 90 % vašich připravených materiálů, nad kterými jste strávili tolik času, tak se můžete zaradovat a zahodit všechny staré způsoby tvorby map za hlavu. Na Kickstarteru je k dispozici již plně zaplacený projekt Dungeon Alchemist, který splní všechny vaše tajná i veřejná přání... Aspoň co se map týče.

Dungeon Alchemist je výsledek několikaleté touhy dvou belgických hráčů: Wim De Hert a Karel Crombecq dali hlavy dohromady a společnými silami vytvořili tento editor s podpůrným AI. Ovládání je naprosto intuitivní, vyberete si formát mapy, vyberete si téma a začnete s určováním velikostí jednotlivých místností nebo oblastí a systém už udělá ten zbytek za vás.

Mapy, které takto vytvoříte, si můžete jednoduše vytisknout nebo naimportovat do vaší VTT platformy. Sami si také můžete jednoduše určit, jaký pohled na mapu vám pro vaše potřeby vyhovuje nejvíc, ať už tedy chcete kompletně placatou mapu shora, nebo trochu víc perspektivy, ať jsou vidět i ty krásné zdi, vše je možné. Zatím sice ještě není v plánu podpora 3D tisku, ale vývojáři se netají tím, že to je jedno z jejich přání, a pokud se vybere dost peněz, tak by se mohlo stát realitou.

Od běžných hospod a domů až k děsivým kryptám a šíleným laboratořím, k dispozici toho je opravdu hodně. Samotný projekt dosáhl plánovaného cíle za pouhé 3 hodiny od spuštění a od té doby vybral více než dvojnásobek původní částky. To mimo jiné znamená, že kromě samotného Dungeon Alchemist došlo k naplnění zatím všech dodatečných cílů.

Do konce tohoto projektu zbývá už jen něco málo přes 1 týden a jak už to bývá: Čím více peněz se k nim dostane, tím lepší produkt se dostane zpátky k nám. Pokud ale nestihnete, nebo třeba aktuálně nemáte k dispozici finance, nemusíte se bát, samotná aplikace bude distribuována pomocí platformy Steam. Přesto ale, pokud vás tento projekt zaujal a máte na to prostředky, vhoďte je po zhlédnutí videa do kasičky a už si jenom užívejte jednoduchost přípravy vašich epických dobrodružství!