Post-apokalyptických seriálů není nikdy dost. A již za měsíc se dočkáme dalšího, ovšem tentokrát neočekávejte žádnou nadupanou akci, kde budou muset hrdinové bojovat se zombie, mutanty, případně zdivočelými lidmi. Nadcházející seriál Station Eleven totiž půjde mnohem skromnější a umírněnější cestou. Bude se jednat o adaptaci stejnojmenného bestselleru od Emily St. John Mandel, ve které napříč několika časových rovin budeme sledovat jistou skupinku přeživších v post-apokalyptickém světě, jenž zdevastovala smrtící gruzínská chřipka. Přeživší se tak pokouší krůček po krůčku celý svět opět postavit na nohy. 

Na seriálu bude zajímavé, že nám celý příběh ukáže v několika časových rovinách. Ze začátku traileru je patrné, že se dočkáme i doby, kdy smrtící chřipka teprve začíná nabírat na síle, ovšem společnost ještě relativně funguje. To se ale velice rychle změní, protože osudná chřipka zdecimuje 99% lidské populace. I tak se ale najdou přeživší, kteří se rozhodnou momentální situaci přizpůsobit. Post-apo filmy a seriály mají většinou společné motivy určité akce a napětí, ale zde se toho příliš nedočkáme. Station Eleven bude zejména dramatem, ve kterém se jeho hrdinové budou snažit obnovit krásy své zbořené společnosti. Tudíž od toho možná očekávejte něco v stylu Cesty od Cormaca McCarthyho, ovšem asi to nebude tak depresivní. 

Showrunnerem a hlavním scénáristou se stal Patrick Somerville, který se například podílel na tvorbě seriálu Maniak. Dočkáme se v něm herců jako Mackenzie Davis, Himesh Patel, Daniel Zovatto, David Wilmot, Matilda Lawler, Philippine VelgeNabhaan Rizwan, Lori PettyGael Garcìa Bernal a Danielle Deadwyler. Na HBO Max bude seriál uveden 16. 12. 2021.