Již dnes večer se Tahouni a jejich host Bětka vydají do světa Arily! Jiras si společně s autorem knihy Sterakdarym sedli a vytvořili D&D dobrodružství, které si nechcete nechat ujít! 

Co je to ta Arila, ptáte se? Jedná se o první knihu, kterou napsal populární streamer a youtuber Radek "Sterakdary" Starý.

Svět Aldolonu před tisíci lety postihla zničující událost, když se realita roztříštila na stovky a tisíce malých bublin světů. Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho takového světa na druhý a hledá potravu, nerosty, ale také nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je.

Z OBÁLKY KNIHY ARILA: STŘÍBRNÉ MĚSTO

Děj knihy sleduje příběh mladé dívky jménem Arila, která má sen stát se hrdinkou. Shodou okolností se ocitne přímo uprostřed důležitého boje za záchranu celého svého města. V průběhu svého dobrodružství ovšem zjišťuje, že vlastně neví, co přesně znamená být hrdinkou a snaží se to zjistit. Dalším krutým prozřením je také to, že ne vše je černobílé..

Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradávného řádu Hlídačů. A dřív, než se naděje, bude i ona vržena do vírů událostí, kdy bude muset nejen pomoci se záchranou svého města, ale také čelit vlastním démonům. Dokáže v sobě nalézt dostatek síly, aby se mohla i ona stát opravdovým hrdinou?

Z OBÁLKY KNIHY ARILA: STŘÍBRNÉ MĚSTO

Příběh této knihy je strhující a velmi rychle plyne. Kvalitní děj je ovšem jen částí toho, co dělá dílo tak skvělé. Sterakovi se podařilo vytvořit velmi nápaditý a živý svět, který má vlastní pravidla, vlastní faunu a flóru, vlastní zákonitosti. Tato originální sféra existence proto přímo zve své čtenáře: "Pojď navštívit tento svět a prožít v něm další dobrodružství." A člověk snadno řekne ano, protože prostě chce z tohoto vesmíru zažít víc!

A Jiras tomuto vábení řekl ANO! Spojil se se Sterakdarym a společně naplánovali další dobrodružství. Tentokrát ovšem ve formě D&D pro skupinu Na tahu. Děj tohoto příběhu předchází událostem knihy Arila - Stříbrné město a proto se nemusíte při sledování dobrodružství bát žádných spoilerů. Zároveň není nutné mít knihu přečtenou, protože příběh je samostatně stojící. Ale pokud jste knihu četli, dočkáte se pár pěkných velikonočních vajíček.

Na tahu s jejich hostem Bětkou, která byla alfa a betačtenářkou Arily 1 i 2, se na své putování vydají již dnes večer od 18:00 na Twitchi a Youtube!

Pokud již v tuto chvíli máte knihu přečtenou a poctivě čekáte na večerní stream, chválíme vás! Zároveň si můžete zkrátit čekání kliknutím na tento odkaz, kde se dozvíte nejčerstvější informace o chystaném pokračování Arila - Poslední hvězda.