Skupina hráčů z Na tahu se začátkem nové kampaně přesunula do nového světa jménem Geparim. Tento týden se ale vrátí na místa, kde to s Dungeons & Dragons celé začalo. Faerûn je dějiště mnohých fantastických příběhů v Dungeons & Dragons systému a teď se v něm odehrává i nejnovější film s podtitulem Čest zlodějů (nebo Honor Among Thieves, pokud preferujete anglický název). Pokud netušíte, o co jde, podívejte se na naši recenzi na tento film, který se do kin dostane koncem tohoto měsíce.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů/Honor Among Thieves - splněný sen o dokonalé adaptaci

Protože společnost Wizards of the Coast k postávám z filmu zveřejnila stat-bloky, není těžké použít je ve vlastní hře. A přesně to nás čeká ve čtvrtek (nebo také ne, podrobnosti o one-shotu také nemám). Každopádně se můžete těšit na místa a snad i ty postavy z filmu a dokonce přijede i pár hostů (pár = dva).

A než se one-shotu dočkáme, je vhodná doba zrekapitulovat si vše, co se v mezičase stalo v Geparimu!

KAPITÁN ORWELL A ZÁVAZEK

V minulém díle se naši hrdinové poprvé rozhlédli po Silverbridgy a zjistili, že věcí se tu děje spoustu. Mnoho drobných příběhů a zajímavých osob, se kterými se mohou setkat a popovídat si. Někteří z nich mohou také mít informace ohledně Dorianovy sestry nebo o tom, co se dělo na území spojenectví potom, co Alius odešel. Současně se také naše postavy setkaly s další z hlav šlechtických rodů, s Karlem Chamberledgem. A vypadá jako rázný muž, který může hledání skupiny posunout zase o kus dále.

To strašný prokletí

Naše skupina zjistila, že se ve vězení v tvrzi pana Chamberledge na Velké skále nachází kapitán Orwell. Pravděpodobně jediný člověk, který dokáže říct Dorianovi informaci o jeho sestře a kde ji před mnoha lety zanechal. Setkání s ním ovšem neprobíhá tak, jak si představovali. Zjišťují, že se chystá ukrást mrtvé tělo piráta Korbela a nechal se tak zavřít schválně. Naši hrdinové vše nakonec posádce Orwella rozmluví a nechají ho tak měsíc trčet ve vězení. Co bude naše skupina v průběhu tohoto měsíce dělat?

Otročina 

Tajemnou osobou, která na ulici náhle oslovila Effi, byl její starý známý, Ronald. Tento muž podobný člověku elementu oslovil naši skupinu s upřímným požadavkem. Je prý Dao, zemský džin a hledá jistého Idila, který se již několikrát objevil se společnosti naší skupiny. Pokud ho přivedou, splní jim 3 menší přání. Naše skupina shodou okolností a pravděpodobným zapřičiněním Osudu Idila potkává a společně s ním i další postavu, Sashu. Ta nejen, že zná Baahira s Effi, současně je zamilovaná do Ronalda a také, a to hlavně, je zřejmě příbuznou Doriana. Následně se všichni vrací za Ronaldem s odpovědí a pro diskuzi, ta se ovšem zvhrne v pěsť směrem k Ronaldovu obličeji.

Výměna stráží 

Ronald po urážce na své cti přenesl Effi do jiné pláně a naši hrdinové ji tak ztratili. Zemský Dao jim ovšem navrhl možnost pronájmu Effi za určitý poplatek. Přivedou mu prokletého žebráka Idila. Naši hrdinové mají několik dní na vyřešení problému a mezitím se vydávají sehnat nějaké peníze skrze úkoly, které jim byly zadány. Nejprve jdou na Velký Bazaar Staré Strachy a vyhledají knihy Zlatodunských. Něco je s nimi špatně. Majitelka a všichni zaměstnanci neustále lžou. Naše skupina následně zjišťuje, že se jedná o dlakošakaly, obrácené lykantropy, zvířata měnící se na lidi.

VICHR Z HOR PŘINÁŠÍ NEMOCI 

Naši hrdinové po rozhořčené hádce s Ronaldem a klidnější debatě s dlakošakaly vedenými Shadyou rozmýšlejí další cíle cesty. Baahir se rozhodne, že je jeho úkolem, jakožto klerika Strážce, nabídnout sám sebe na místo zotročené Effi. Proběhne tak výměna a skupina se v pozměněném složení vydává do Palmsteinských sadů, kde řádí zbojnice Osaam a ztrácí se lidé. Konkrétně je jejich cílem vesnička Ivywood. V tom je ovšem předběhne skupina lovců odměn, kteří se o zlaťáky vypsané na Osaaminu hlavu nechtějí dělit.

Prázdno a přitom tak plno

Po výměně Effi za Baahira nyní naše skupina čeká, až se Ronald vrátí a s ním i jejich zotročený člen. Mezitím hledají v Ivywoodu zbojnici Osaam. Zjišťují jednak, že nejsou jediní, ale také, že Osaam je nakažena prazvláštní nemocí, která se spíše zdá být prokletím. Další prokletí. Toto ovšem pravděpodobně vychází z ďábelské bytosti, která se pohybuje po kraji. Sova s parohy, soví ďábel, který oblétá okolí a šíří nákazu. Stopa za bestií vede do blízkého dolu v blízkém opuštěném dolnickém městečku Prázdno.