Pokud jste fanoušky povedeného vikingského seriálu Poslední království, tak pro vás máme potenciálně dobrou zprávu. Jak už možná víte, nadcházející pátá řada bude tou poslední. Dočkáme se jí však až příští rok, přičemž uzavře celý seriálový děj. Ale pouze ten seriálový. Netflix totiž ohlásil, že připravuje i celovečerní film, který celkový seriálový příběh doplní. Uvidíme v něm i herce a výkonného producenta seriálu Alexandera Dreymona, který se opět představí v roli hlavního hrdiny Uhtreda. Spolu s ním by se taktéž měla vrátit celá řada vedlejších postav. Nadcházející film ponese název Seven Kings Must Die. 

Start produkce filmu, která začne v Budapešti, je stanoven někdy na začátek příštího roku, to znamená těsně před vydáním poslední série na Netflixu. Nigel Marchant, jeden z producentů seriálu, prohlásil, že pátá série uzavře jednu velkou cestu, kterou celý seriál započal. Ale vždy tu byl ještě jeden příběh, se kterým se s fanoušky chtěli podělit, to je také přesně důvod, proč se dodatečně rozhodli natočit i celovečerní film. Ke snímku se mimo jiné vyjádřil i Alexander Dreymon:

,,Byla to neuvěřitelná čest vyprávět Uhtredův příběh po celých pět sérií. Jsem našim fanouškům moc vděčný. Celou dobu byli seriálu neuvěřitelně oddaní, tudíž díky jejich podpoře dává náš tým dohromady ještě jedno poslední kolo celého příběhu.“ 

Režie filmu se chopí Edward Bazalgette, který již zrežíroval i několik epizod z původního seriálu. Producenty snímku se stanou Gareth Neame, Mat Chaplin a zmíněný Nigel Marchant. Oficiální synopsi filmu ještě neznáme, na tu si však budeme muset počkat až do příštího roku, kdy bude zahájena produkce. Těšíte se?