Shánění nového bydlení je pro mnohé lidi náročné. U mnohých nabídek se vždy najde ta jedna věc, která člověka nakonec odradí. Když ale nakonec nalezneme místo, které obsahuje pro nás vše potřebné, jsme schopni ignorovat i určité „menší“ záludnosti, které s nabídkou souvisejí. Přesně o tom bude i nadcházející thrillerový seriál The Girl Before. Ovšem v tomto případě půjde o něco mnohem hrozivějšího. Příběh seriálu bude vyprávět o mladé ženě jménem Jane (Gugu Mbatha-Raw), která po ideálním novém domově pátrá už nějaký ten pátek. Jednoho dne se jí ale velice poštěstí, protože dostane nabídku, kterou zkrátka nebude moct odmítnou. Bude mít možnost nastěhovat se do moderního a minimalistického domu, který je vybavený těmi nejnovějšími a nejmodernějšími technologiemi a vychytávkami. 

Tuto nabídku dostane přímo od architekta spanilého domu, charismatického Edwarda (David Oyelowo). Edward je více než ochotný Jane v domě nechat, navíc jí zmíní, že v domě je zabudovaný speciální software umělé inteligence, který o majiteli domu sbírá data a informace, aby mu mohl poskytnout co největší pohodlí. Má to ale jeden háček. Pokud bude chtít Jane v domě žít, bude se muset řídit speciálními pravidly, které Edward připravil. Jane nakonec na architektovu nabídku kývne, přičemž nedlouho poté se do domu nastěhuje. Brzy však začne zjišťovat, že v onom domě před ní žila ještě jedna mladá žena, která je jí vzhledově podezřele podobná. Hrůznější zjištění však přijde ve chvíli, kdy zjistí, že přechozí majitelka byla v domě pravděpodobně zavražděna. Jane se proto začne obávat, zda ji nečeká podobný osud. Je skutečně v nebezpečí? A hrají v tom nějakým způsobem roli pravidla, která stanovil Edward? 

Seriál vznikl na motivy bestselleru Anthonyho Capella, který své knihy píše pod pseudonymem J. P. Delaney. Ten se také postaral o scénář ke všem čtyřem epizodám. Režie se ujala švýcarská režisérka Lisa Brühlmann, která se například podílela na tvorbě seriálů jako Killing Eve a Servant. V seriálu se taktéž objeví herci jako Jessica Plummer, Ben Hardy, Rakhee Thakrar, Amanda Drew a Ian Conningham. Premiéra je stanovená na 10. 2. 2022.