Mezi největší filmové mistry zombie hororů jednoznačně patří i legendární George A. Romero, jehož celovečerním debutem se v roce 1968 stal přelomový kousek Noc oživlých mrtvol, jeden z nevlivnějších a nejdůležitějších filmů zombie tematiky. Na slavný odkaz Romerovy mrtvolácké prvotiny hodlá navázat studio MGM, které připravuje celovečerní pokračování.

O režii filmu by se měla postarat nadějná začínající filmařka jménem Nikyatu Jusu, která nedávno představila svůj režijní debut v podobě hororu Nanny. Za zmínku ovšem stojí, že se jedná o vůbec první hororový snímek, který na filmovém festivale Sundance získal Velkou cenu poroty za nejlepší hraný film, tudíž pokračování slavné zombie klasiky by vůbec nemuselo být ve špatných rukou. 

O samotném ději, postavách a zasazení však zatím nemáme žádné informace, otázkou také je, zda bude druhý díl podobně komorní, nebo zda se s ním vydáme do světa. Původní snímek sleduje skupinku osmi lidí, kteří se snaží přežít noc na farmě, jež je zcela obklíčená oživlými mrtvolami. A samozřejmě se během toho spousta věcí zvrtne. Inu, tak už to holt v začínajících zombie apokalypsách chodí. A my to milujeme.

Pokud má jít o pokračování, tak se patrně můžeme těšit na pomalejší typ zombíků à la The Walking Dead. Ale kdo ví, možná se v průběhu času obživlé mrtvoly natolik vyvinuly, že se z nich stanou rychlíci jako v titulech 28 dní poté a Úsvit mrtvých od Zacka Snydera. 

Romero se zombie žánrem pokračoval i v následujících letech, mezi jeho další slavné filmy tak například patří původní Úsvit mrtvých z roku 1978, Den mrtvých a Země mrtvých.

Co se týče chystaného pokračování jeho debutu, necháme se překvapit, jaké přesně vlastně bude mít vazby na původní film. Zatím však není známo, kdy se druhého dílu dočkáme.