V roce 2002 nám brazilští filmaři Fernando Meirelles a Kátia Lund nadělili slavné drama inspirované skutečnými osudy jménem Město bohů. V něm jsme se podívali do nebezpečných ulic titulního slumu Ria de Janeira, kde se hlavním hrdinou stává mladík jménem Buscapé (Alexandre Rodrigues). Spolu s ním tak divák vstupuje do světa násilí a zločinu, ve kterém pohled na dítě s nabitou pistolí není nic zvláštního a místní ozbrojené gangy si tu lhostejně vyřizují své účty za bílého dne.

Po premiéře se na snímek lepila samá chvála, dokonce to dotáhl i na Oscary, kde zabojoval o zlatou sošku Akademie v kategoriích Nejlepší režie, adaptovaný scénář, kamera a filmový střih.

A nyní se zdá, že se po více než dvaceti letech dočkáme seriálového pokračování, které uvede služba Max. 

Těšit se tak můžeme na šestidílnou sérii jménem City of God: The Fight Rages On, která na zmíněné platformě vyjde už letos, přesněji někdy během srpna. Těšit se můžeme i na některé staré známé tváře, vrací se jak Buscapé opět v podání Alexandra Rodriguese, tak i postavy jako Lampião (Thiago Martins), Berenice (Roberta Rodrigues), Melonhead (Kiko Marques) a Barbantinho (Edson Oliveira).

Zatímco původní film se odehrával od konce 60. let do začátku osmdesátek, chystané seriálové pokračování by nás mělo zavést do období krátce po začátku nového tisíciletí. Seriál bude také obsahovat scény z původního Města bohů, které budou sloužit jako flashbacky pro jednotlivé postavy. 

O režii jednotlivých epizod se tentokrát postaral brazilský filmař Aly Muritiba, který je například jedním z tvůrců krimi seriálu Pravidla zločinu (2023), dále natočil dramata jako Pachuť dospívání (2018) a Soukromá pustina (2021).

Jedním z hlavních producentů se stal i výše zmíněný režisér Fernando Meirelles. Přesné datum premiéry nám zřejmě odhalí až nějaký ten první trailer.