Už dlouho víme, že v roce 2025 na Netflix dorazí třetí díl detektivky Na nože od Riana Johnsona, který ponese název Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Před pár týdny filmu padla poslední klapka, nyní se tudíž nachází v postprodukci, kde s ním mají střihači určitě plno práce. Známý a poměrně spolehlivý insider Jeff Sneider však nedávno přišel s poměrně dost překvapujícími zvěstmi.

Třetí díl podle všeho má obří rozpočet, přesněji až 210 milionů dolarů. Jen pro porovnání, oba dva předchozí díly vyšly na 40 milionů. Dokonce i letošní marvelovská pecka Deadpool & Wolverine, která i nadále drtí kina, byla o trochu levnější (200 milionů).

Na Netflix to je každopádně opravdu hodně velká částka, obzvlášť také z ohledem na jeho vyjádření z minulosti, že začne omezovat své výdaje. Jistě, ve filmu se opět sejde nová skvadra hollywoodských celebrit, ale tu měly i předchozí dva díly s mnohem skromnějším rozpočtem.

Klasicky ale připomeneme, že jde stále jen o pouhé insiderské zvěsti, které vůbec nemusí být pravdivé. Je možné, že je třeba sám Rian Johnson popře. To holt ukáže čas. 

Na jednu stranu je takto vysoký rozpočet riskantní, protože pokud o film nebude na platformě dostatečný zájem, bude to pro Netflix hořký neúspěch. Nutno ale připomenout, že druhý díl s podtitulem Glass Onion (2022) si se sledovaností vedl na službě naprosto fantasticky, dodnes se dokonce jedná o jeden z nejsledovanějších filmů v historii Netflixu. Tak uvidíme, zda se to tvůrcům nakonec vyplatí.

O třetím díle zatím stále víme jen to, že se bude svým stylem a tematickým směrem od svých předchůdců výrazně lišit. Daniel Craig se opět chopí role detektiva Beniota Blanca, na něhož čeká ten nejnebezpečnější případ jeho kariéry. 

Dále hrají Cailee Spaeny (Vetřelec: Romulus), Josh O'Connor (Rivalové), Andrew Scott (Ripley), Glenn Close (Americká elegie), Kerry Washington (Nespoutaný Django), Jeremy Renner (Starosta Kingstownu), Mila Kunis (Černá labuť), Josh Brolin (Duna: Část druhá), Daryl McCormack (Hodně štěstí, pane Veliký) a Thomas Haden Church (Spider-Man: Bez domova).Rian Johnson se klasicky postaral jak o scénář, tak i o režii.

Film dorazí na Netflix někdy během roku 2025