Když režisér Rian Johnson v roce 2017 představil světu další díl Star Wars jménem Poslední z Jediů, rázem se pro mnohé filmové fanoušky stal jedním z nejnenáviděnějších filmových tvůrců současnosti. Reputaci si ale (alespoň pro některé) rychle napravil v roce 2019, kdy vydal svůj snímek Na nože, povedenou krimošku, která se může chlubit opravdu parádním hvězdným obsazením. Snímek získal hned celou řadu cen, přičemž byl dokonce i nominovaný na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. Není proto divu, že fanoušci začali rychle vyhlížet i následné pokračování. To bylo oznámeno vydavatelským studiem Lionsgate pouhých pár měsíců po premiéře. Však taky není divu, z rozpočtu 40 milionů dolarů se snímků podařilo vydělat parádních 311 milionů. Tudíž druhý díl byl vyloženě zaručený. 

Nyní už také víme, kdy se druhého dílu dočkáme. Sice tedy ne přesně, ale alespoň přibližně. Dočkáme se ho už letos na podzim. Nutno ovšem dodat, že za dvojkou již nestojí studio Lionsgate. Na začátku jara roku 2021 totiž byla práva k filmové sérii odkoupena Netflixem, který zároveň oznámil, že se dočkáme nejen druhého, ale i třetího dílu. Netflix tak odkoupení práv stálo 450 milionů dolarů. Natáčení započalo minulé léto v Řecku, přičemž momentálně by se měl snímek již nacházet ve fázi postprodukce. Rian Johnson v minulosti oznámil, že druhý díl nebude přímým pokračováním dílu prvního, místo toho se bude jednat o zcela nový případ, který bude muset detektiv Blanc (Daniel Craig) vyšetřit. 

Johnson se tak opět chopil otěží jak režiséra, tak i scénáristy. Kromě Craiga na nás ve druhém díle čekají další herecké hvězdy, například Kathryn Hahn, Ethan Hawke, Edward Norton, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick a Madelyn Cline. Po premiéře filmu se následně Johnson pustí i do třetího plánovaného dílu.