Veškeré přípravy jsou u konce, proto konečně nedávno odstartovala hlavní část produkce již čtvrté řady parádního krimi seriálu Temný případ (True Detective), jehož první sezóna z roku 2014 zanechala mnohé z nás ve stavu naprostého úžasu. Čtvrtá řada ponese název True Detective: Night Country, přičemž natáčení započalo na Islandu.

Příběh nás ale tentokrát zavede na Aljašku, přesněji do zapadlého městečka jménem Ennis. Během jedné dlouhé zimní noci totiž z blízké výzkumné stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností šest pracovníků. Celý případ proto bude muset vyšetřit ženské detektivní duo, které tvoří Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarro (Kali Reis). Obě dvě tak zabřednou do vyšetřování, které se ukáže být tím nejtěžším a nejhrozivějším v jejich kariérách. 

Očekávat bychom tak opět měli řádně temnou a působivou atmosféru, kterou si fanoušci seriálu zamilovali především v první sezóně. Další podrobnosti o ději neznáme, ale už nějaký ten pátek víme, kdo všechno se k výše zmíněným herečkám připojí.

Ve čtvrté řadě se nám tak představí John Hawkes jako cholerický policista Hank Prior, Christopher Eccleston jako regionální policejní ředitel Ted Corsaro, Fiona Shaw jako specialistka na přežívání s tajemnou minulostí Rose Aguineau, Anna Lambe jako zdravotní sestra Kayla Malee a Finn Bennett jako chráněnec a žák detektivky Liz Danvers jménem Peter Prior.

Dále se k seriálu připojili také herci jako Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.

Ovšem pozor, původní tvůrce celého seriálu Nic Pizzolatto, který se postaral o předešlé tři řady, na čtvrtou sezónu jako scenárista a showrunner nedohlíží. Nový temný případ si místo něho vzala na starost filmařka Issa López, mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018.

Roli jednoho z hlavních producentů bude také vykonávat režisér Barry Jenkins, který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za film Moonlight.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se další řady mohli dočkat, ale se vší pravděpodobností bude premiérovat na HBO Max.