Filmografie slavného dánského režiséra Nicolase Windinga Refna není pro každého. Někteří jeho filmy považují až za příliš nudnou a divnou podívanou, jiní je zas vychvalují do nebes. A již brzy nám talentovaný filmař představí svůj nadcházející seriál, který ponese název Copenhagen Cowboy, na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Samotná upoutávka nám toho však o ději v podstatě nic neřekne, pouze nastiňuje onu unikátní a krapet bizarní atmosféru, ve které se celý seriál ponese. Víme ale, že se dočkáme napínavého a neony prosyceného příběhu, jehož hlavní hrdinkou bude mladá žena jménem Miu. Ta v seriálu vstoupí do tajemného, nemilosrdného a hrozivého světa kodaňského zločineckého podsvětí. 

O minulosti Miu víme zatím pouze jenom to, že je z neznámého důvodu na cestě za pomstou. Během ní se setká s ženou jménem Rakel, která má být zároveň její největší rivalkou. Proč přesně? To se budeme muset nechat překvapit. Obě dvě ale čeká cesta nejenom napříč realistickými hrozbami v podobě zločineckého syndikátu, ale čeká na ně i jistá dávka mysteriózního nadpřirozena.

Refn spolu s Edem Brubakerem vytvořili v roce 2019 seriál Too Old to Die Young, o kterém dánský režisér prohlásil, že s Copenhagen Cowboy má určitou spojitost. Přesněji prohlásil následující.

„Too Old to Die Young byla určitě taková předpověď toho, v co se Amerika po Trumpovi promění. Byl to seriál vytvořený v té konkrétní době s tím, co mi bylo podáváno prostřednictvím médií a jaké byly mé vlastní obavy a posedlosti. Copenhagen Cowboy je vlastně takovým pokračováním."

Nicolas Winding Refn se v rodném Dánsku proslavil především díky své filmové sérii Dealer, která u diváků sklidila ohromný úspěch. V zahraničí ale mnohým divákům utkvělo v paměti jeho kriminální drama Drive z roku 2011, ve kterém se v hlavní roli objevil Ryan Gosling. Za zmínku stojí také velice působivá vikinská podívaná jménem Valhalla Rising (v češtině vydáno jako Barbar) z roku 2011, kde přední roli ztvárnil Mads Mikkelsen.

V seriálu Copenhagen Cowboy si každopádně zahrají herci jako Angela Bundalovic, Dragana Milutinovic, Ramadan Huseini, Zlatko Burić, Fleur Frilund, Mikael Bertelsen, Mads Brügger, Peter Belli a Lola Winding Refn.

Seriál bude premiérovat na Netflixu, přesné datum však zatím neznáme.