Už za dva týdny bude v kinech premiérovat další filmový díl z legendární hororové série Sama Raimiho, který tentokrát ponese název Smrtelné zlo: Probuzení (Evil Dead Rise). A zdá se, že režisér Lee Cronin se snímkem fakt zaboduje, protože zatím je valná většina zahraničních recenzí kladných. Na agregátoru Rotten Tomatoes momentálně snímek sedí na krásných 96% od kritiků, tudíž se zdá, že slavná hororová značka se k nám vrátí se vší parádou. Ovšem neradi bychom to ještě zakřikli. Pozitivními ohlasy se chlubí i nový trailer, na který se můžete podívat výše.

A samozřejmě se v něm bude opět papat sklo, protože jak jinak! Jak už víme, příběh se bude tentokrát z převážné části odehrávat uvnitř mrakodrapu v Los Angeles, v němž žije Ellie (Alyssa Sutherland) se svými třemi dětmi. Hlavní hrdinkou se ale se vší pravděpodobností stane její sestra Beth (Lilly Sullivan), která se s Ellie kdysi nerozešla v dobrém. A právě Beth se bude muset postavit strašlivým silám knihy Necronomicon, která povolá na svět další démonickou entitu. 

Nový trailer nám také ukáže scénu, ve které Ellie ona démonická síla napadne a posedne. A ano, také jsme si hned vzpomněli na ikonickou a znepokojivou scénu v lese z prvního filmu z roku 1981. Démonická Ellie se posléze vrací zpět do bytu za svými dětmi, které se rázem ocitnou v nesmírném nebezpečí. Pro Ellie už je možná příliš pozdě, ale Beth se bude muset pokusit zachránit alespoň její potomky. Z traileru je ale vidno, že o žádnou procházku růžovým sadem se stoprocentně jednat nebude. A jelikož se musí respektovat duch a styl celé slavné hororové série, tak samozřejmě se dočkáme i sekvence s motorovou pilou, to je jasné!

Níže se ještě můžete podívat na nově vydaný klip, ve kterém dojde k odhalení hrůzostrašného Necronomiconu. Kniha, která vypadá jako esence čirého zla? Tak to je jasné, že ji vezmeme s sebou, co by se asi tak mohlo stát, ne? 

Lee Cronin má za sebou pouze jeden celovečerní horor, tím se stal snímek The Hole in the Ground z roku 2019. Budeme mu každopádně držet palce, aby snímek zabodoval také u diváků.

Dále se ve snímku představí herci jako Gabrielle Echols, Morgan Davies, Mia Challis a Nell Fisher.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 4. 2023.