Pokud jste zapomněli, že se připravuje film podle špionážní akce Metal Gear Solid, nikdo by se vám nedivil. Už roky se nám nedostalo žádných zpráv o tom, v jakém stádiu se adaptace nachází a jestli se na ní vůbec dál pracuje. Inu, pracuje. Alespoň to tvrdí producent Ari Arad v interview s Brianem Crecentem.

Pracujeme teď na scénáři, více říct nemůžu,“ navnadil v rozhovoru Arad. Chce samozřejmě udělat co nejlepší film a uvědomuje si, že adaptace Metal Gearu bude specifická tím, jak předloha nakládá s náročnými otázkami války a společnosti.

Fakt, že právě teď probíhá práce na scénáři, napovídá, že přípravy filmu nemusejí být zrovna hladké. Tvůrce série Hideo Kojima potencionální film zmínil už v roce 2006 a v roce 2012 se k němu připojil právě Ari Arad v roli producenta. Stejně tak film dostal režiséra v podobě Jordana Vogt-Robertse, známého přes Kong: Ostrov Lebek. Snakea pak měl hrát Oscar Isaac, kterého jsme viděli v sequelech Star Wars, Duně nebo ho slyšeli v animovaném Spider-Manovi. Zda je Isaac pořád ve hře, je otázkou, dva roky zpátky se ale vyjádřil, že má o film zájem, ale ještě neviděl scénář, ani nezná děj.

Kdo ve hře pravděpodobně není, tak je Hideo Kojima. Ten se totiž během té dlouhé doby pohádal s Konami, odešel a založil nezávislé studio Kojima Productions. Tady za podpory Sony vytvořil Death Stranding. Mimochodem, i tenhle nevšední počin dostane film. A k Metal Gear Solid se Kojima vrátí oklikou. Sony mu dala peníze a podporu při vývoji úplně nové špionážní značky.

Ari Arad je syn Aviho Arada, známého především svojí prací na filmech podle komiksů od Marvelu. Duo otce se synem toho na talíři, co se her týče, opravdu nemá málo, koprodukovali například film podle Uncharted, kterému byl nedávno potvrzen sequel. Nyní jde do kin film podle Borderlands, který rovněž jejich firma koprodukuje. Nemůžeme ani zapomenout na adaptaci The Legend of Zelda, na které se také budou podílet.