V roce 2023 nadejde pro seriálový univerz The Walking Dead nová éra. I přestože původní série byla nedávno zakončena jedenáctou řadou, dočkáme se hned několika spin-offů, přičemž některé z nich na události poslední sezóny nepřímo navážou. Jeden z těchto spin-offů je i seriál The Walking Dead: Dead City, který by se měl na AMC+ objevit během letošního jara. Seriál se tentokrát zaměří na dobrodružství Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan) v zombíky zamořeném New Yorku. A nedávno jsme se konečně dočkali oficiální synopse, která nám odhalí několik detailů o tom, co můžeme od hlavního příběhu očekávat.

,,Od chvíle, kdy jsme Maggie a Negana viděli naposledy, uplynuly roky. A ti nyní musí vytvořit nestabilní spojenectví, aby splnili nebezpečnou misi. Maggie a Negan se vydávají na ostrov Manhattan, který byl izolován od začátku apokalypsy chodců a vyvinul své vlastní jedinečné hrozby.

,,Ve městě se Maggie a Negan setkávají s rodilými Newyorčany, vyhýbají se maršálovi s problematickou minulostí a loví notoricky známého vraha. Ale jak dvojice postupuje hlouběji do drsných útrob města zamořeného chodci, začíná být zřejmé, že traumata z jejich bouřlivé minulosti mohou být stejně velkou hrozbou jako nebezpečí přítomnosti.

Vzhledem k tomu, že Maggie a Negan bývali zapřisáhlí nepřátelé, lze tak očekávat, že seriál bude jejich zvláštní pouto i nadále rozvíjet. A i přestože se na konci původního seriálu usmířili a konečně pořádně zakopali válečnou sekyru, podle vydaných fotek z minulých měsíců se zdá, že mezi nimi vzniknou další rozepře. Ale to se necháme překvapit. Synopse taktéž odhalila, že seriál se bude odehrávat několik let po událostech 11. řady, tudíž bychom se tak mohli dozvědět, co se za tu dobu stalo ve Společenství.

Nějakou dobu už také víme, že si v seriálu má zahrát Gaius Charles, který má ztvárnit postavu nemilosrdného Perlieho Armstronga. Že by to byl právě onen maršál s problematickou minulostí, kterého synopse zmiňuje? Ať už to bude jakkoliv, změna prostředí celému zombie univerzu rozhodně prospěje. Tak snad nás čeká další kvalitní pokoukáníčko. 

První série by měla mít šest epizod, přičemž by k nám měla dorazit už v dubnu roku 2023.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn z roku 2016. Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is. V úspěšném zombie seriálu vykonával mimo jiné i pozici koproducenta.