Snad i k nám se letos dostane mile vyhlížející drama jménem My Penguin Friend, ve kterém se v hlavní roli představí Jean Reno (V letu). Na světě už máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Snímek bude vycházet ze skutečné události, ke které došlo v Brazílii roku 2011. Hlavním hrdinou se stává Joao Pereira de Souza (Reno), skromný rybář a zedník v důchodu se zlomeným srdcem, který jednoho dne zachrání život malému tučňákovi. Následně ho vezme k sobě domů, kde o něj nějakou dobu pečuje, aby se mohl eventuálně vrátit zpátky do moře. Ale i přestože tučňák, kterému Joao začal říkat DimDim, nakonec odejde, každý rok se ke svému rybářskému zachránci zase vracel. Těšit bychom se tak měli na okouzlující dobrodružství o nepravděpodobných přátelích, které nemůže rozdělit ani rozlehlý oceán. 

O režii se postaral brazilský herec a filmař David Schurmann, který má za sebou horor Desaparecidos (2011) a drama Pequeno segredo (2016).

Dále se ve snímku objeví herci jako Adriana Barraza, Nicolás Francella, Alexia Moyano, Pedro Caetano, Thalma de Freitas, Wilson Rabelo, Ravel Cabral a Jose Trassi.

V amerických kinech od 16. 8. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.