Pokud jste fanoušci slavného krimi komediálního seriálu Můj přítel Monk, ve kterém se Tony Shalhoub zhostil role milovaného detektiva Adriana Monka, máme pro vás báječnou zprávu.

Streamovací služba Peacock dala zelenou k vytvoření celovečerního reunion filmu, který ponese název Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie. Vrátit se tak má nejenom Shalhoub jako titulní detektiv s psychologickou poruchou, ale také třeba Ted Levine jako Leland Stottlemeyer, Traylor Howard jako Natalie Teeger, Jason Gray-Stanford jako Randy Disher, Melora Hardin jako Trudy Monk a Hector Elizondo jako doktor Neven Bell.

Jak je podle názvu patrné, snímek by se měl zaměřit na Monkův poslední případ, který však bude jaksepatří osobní. Příběh by se totiž měl točit kolem jeho milované novinářky a nevlastní dcery Molly, která se připravuje na svou svatbu. Podle Beatrice Springborn, prezidentky Universal Content Productions, se tvůrcům podařilo na Monkovi zachovat vše, co na něm fanoušci původního seriálu milovali. 

Podle Springborn se tak mohou fanoušci těšit na řádně svěží, zábavný a nápaditý film, který nebude původní sérii, jež odstartovala v roce 2002, dělat ostudu. A když už je o ní řeč, nutno zmínit, že za scénářem stojí sám její tvůrce Andy Breckman, který se zároveň stane jedním z výkonných producentů. O režii se zas postará další veterán, přesněji Randy Zisk, který natočil přes třicet epizod původního seriálu. Jedním z producentů se také stane Michael Sluchan, který prohlásil následující:

„Když k nám přišel tvůrce Andy Breckman s novým případem pro Monka odehrávajícím se v současnosti, okamžitě jsme se do jeho příběhu znovu zamilovali. Film oplývá duchem a humorem původní série se současnou dobou, jsme nesmírně rádi, že můžeme spolupracovat s původním tvůrčím týmem, včetně Andyho, Davida Hobermana, Randyho Ziska, jedinečného Tonyho Shalhouba a našich partnerů z UCP, protože to je filmová událost, kterou diváci Peacock určitě musí vidět.“

Původní seriál Můj přítel Monk běžel až do roku 2009, přičemž během toho vyprodukoval osm sezón. Seriál byl hned několikrát nominován na Zlatý glób, hned první nominaci proměnil sám Tony Shalhoub, který v roce 2003 zvítězil v kategorii Nejlepší herec v seriálu – komedie/muzikál. A samozřejmě nesmíme zapomenout, že populární seriál má na svém kontě také hned několik cen Emmy

Nyní musíme jen doufat, že to bude pro brilantního a sympatického detektiva comeback se vším všudy. Snímek by se měl objevit na službě Peacock, ovšem zatím není známo, kdy přesně k tomu vlastně dojde.

Budeme každopádně držet palce, aby snímek slavil úspěch. Však si to náš přítel Monk po právu zaslouží! Už jen vzhledem k faktu, že se bude skutečně jednat o jeho poslední případ.