Mezi nejlepší a nejnapínavější filmy roku 2017 patří zcela bezpochyby parádní a (doslova) mrazivý thriller Wind River, o který se postaral talentovaný scenárista Taylor Sheridan. Příběh se odehrává ve stejnojmenné indiánské rezervaci, do níž přijíždí agentka FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen), aby vyšetřila záhadnou smrt mladé indiánky, kterou nalezl místní stopař Cody Lambert (Jeremy Renner). Ve výsledku se tak jednalo o opravdu mistrovsky natočený krimi thriller s naprosto dechberoucí atmosférou a vynikajícími hereckými výkony.

Pokud si každopádně myslíte to samé a doufáte v nějaké to pokračování, máme pro vás skvělou zprávu. Wind River se skutečně dočká druhého dílu, který by měl nést vcelku prostý název: Wind River: The Next Chapter. A už také trochu víme, o čem vlastně pokračování bude. 

Hlavním hrdinou druhého dílu by se tentokrát měl stát Chip Hanson, bratr výše zmíněné zavražděné dívky, kterého by měl opět ztvárnit Martin Sensmeier. Ten se ve své komunitě stane nově zvoleným stopařem, kterého však rozhodně nečekají klidné noci. V místní rezervaci totiž začne docházet k řadě podivných rituálních vražd, které však místní autority ignorují. Chip tak následně požádá o pomoc FBI, zároveň se ale sám začne vzpírat zákonu, aby mohl zodpovědné vrahy dopadnout. Zatím však není známo, kdo všechno se k Sensmeierovi připojí.

Druhý díl tentokrát natočí kanadská režisérka Kari Skogland, která se proslavila především díky seriálové tvorbě. Podílela se tak na známých sérií jako Borgiové, Vikingové, Příběh služebnice a Falcon a Winter Soldier. Pod její režijní rukou také vznikne velkofilm o Kleopatře, kterou si zahraje Gal Gadot. Tak doufejme, že bude po Sheridanovi důstojnou nástupkyní. 

O scénář se postaralo duo John Zinman a Patrick Massett, které také napsalo první filmovou adaptaci videohry Tomb Raider z roku 2001 s Angelinou Jolie a thriller Zlato z roku 2016, kde zazářil Matthew McConaughey.

Natáčet by se mělo někdy na začátku příštího roku, zatím tudíž nevíme, kdy přesně se snímku dočkáme v kinech.