Legendární Clint Eastwood uvede ještě letos svůj nový celovčerák jménem Juror #2, o němž se mluví jako o úplně posledním filmu jeho kariéry jakožto režiséra. Zda to bude opravdu pravda, se necháme překvapit, v létě se k nám třeba dostaly zvěsti o tom, že Eastwood už pročítá scénář k dalšímu projektu, který by mohl zfilmovat, ale nutno dodat, že slavnému filmaři je už 94 let. Ať už to bude jakkoliv, výše si každopádně můžete pustit velice fajn trailer.

Hlavním hrdinou se stává soudní porotce jménem Justin Kemp (Nicholas Hoult). Ten se jednoho dne zúčastní procesu s případem autonehody, při níž zemřel jeden člověk. Následně si ale uvědomí, že skutečným pachatelem, který autonehodu způsobil, byl zřejmě on sám. Pokusí se tak dostat ven z bryndy nevinného člověka, který čelí trestu odnětí svobody, aniž by na sebe uvrhl podezření, v rámci toho se také pokusí za sebou zamést všechny stopy.

Vypadá to skvělé, navíc obsazení je náležitě sympatické. Teď už jen musíme doufat, že film eventuálně dorazí i k nám. 

Eastwood se postaral o režii, scénář si vzal na starost Jonathan A. Abrams, pro něhož bude film celovečerním debutem.

V předních rolích ještě uvidíme známé tváře jako Toni Collette (Děsivé dědictví), Zoey Deutch (Zombieland: Rána jistoty), Kiefer Sutherland (24 hodin) a J.K. Simmons (Válka zítřka).

Dále hrají Gabriel Basso, Leslie Bibb, KateLynn E. Newberry, Rachel Walters, Chris Messina, Amy Aquino, Cedric Yarbrough, Adrienne C. Moore, Drew Scheid, Hedy Nasser, Chikako Fukuyama a Jason Coviello.

V amerických kinech od 1. 11. 2024, českou premiéru film zatím bohužel nemá.