Jednou z obětí již ukončené stávky herců se stal nový film Jeffa Nicholse jménem Motorkáři. I přestože snímek byl již dotočený, jeho hlavní hvězdy se kvůli stávce nemohly podílet na propagaci. V našich kinech jsme se snímku měli původně dočkat příští čtvrtek, tedy 30. 11., nicméně kvůli stávce titul nakonec dorazí až příští rok.

Film vznikal pod dohledem společnosti 20th Century Studios, server Deadline však nedávno uvedl, že práva na film od něj převzalo studio Focus Features. Film tak uvede ještě spolu s firmou New Regency, se kterou například vdechlo život povedenému Seveřanovi (2022) od Roberta Eggerse. Šéfové obou dvou společností vyjádřili potěšení z toho, že se jim film dostal do rukou, v rámci toho pak chválili nejenom Nicholse, ale i samotné obsazení. 

Zatím není známo, kdy přesně se film příští rok objeví v amerických kinech, ale Falcon stanovil českou premiéru na 29. 2. 2024. Toto datum se tak pravděpodobně měnit nebude, můžeme tedy počítat s tím, že u nás chystaná motorkářská jízda vyjde za tři měsíce.

Těšit se tak můžeme na příběh, který nás zavede do amerického města roku 1965, jednou z hlavních postav se stává Johnny (Tom Hardy), který založil motorkářskou skupinu jménem Vandals. Ta se pro něho stala něco jako rodinou, do které patří i mladý jezdec jménem Benny (Austin Butler). Tomu však do života vstoupí Kathy (Jodie Comer), která se do pohledného motorkáře samozřejmě zakouká.

Velice krátce po jejich seznámení se vezmou, přičemž Kathy doufá, že se jí podaří z Bennyho udělat hodného a nekonfliktního manžela, který se veškerému násilí vyhýbá obloukem. Takový ale život motorkáře zkrátka být nemůže, obzvlášť ne u skupiny jako Vandalové, která začne nabírat čím díl víc členů. 

Jeff Nichols se postaral jak o scénář, tak i o režii, mezi jeho další slavné filmy patří ještě Úkryt (2011), Bahno z Mississippi (2012) a Půlnoční dítě (2016).

Dále se ve snímku objeví herci jako Boyd Holbrook, Norman Reedus, Damon Herriman, Beau Knapp, Karl Glusman, Emory Cohen, Mike Faist, Toby Wallace a Phuong Kubacki.